FRYKT:  Advokat Marte Svarstad Brodtkorb fryketr for framtida til Fri rettshjelp. 
Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
FRYKT: Advokat Marte Svarstad Brodtkorb fryketr for framtida til Fri rettshjelp. Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet Vis mer

Frykter Fri rettshjelp BLIR NEDLAGT

Advokatforeningen i Oslo gir sin æresprisen til Fri rettshjelp, men frykter at Fri rettshjelp blir nedlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var ikke vanskelig for styret i Oslo krets å bli enige om at Fri rettshjelp i år var den verdige aktør til å motta vår ærespris, sier nestleder Marte Svarstad Brodtkorb i Oslo krets av Advokatforeningen.

Frykter nedleggelse
Advokat Svarstad Brodtkorb og Advokatforeningen i Oslo frykter nå at Fri rettshjelp blir nedlagt.

- Fri rettshjelp er et rettshjelpstilbud for vanskeligstilte. Kontoret står imidlertid i fare for nedleggelse ettersom Oslo kommune ikke lenger bevilger penger til driften, sier Marte Svarstad Brodtkorb til Dagbladet.

Hun og Advokatforeningen slår fast at  Fri rettshjelp er en viktig aktør i vårt samfunn slik at også ikke bemidlede, vanskeligstilte personer kan få juridisk bistand og ivaretatt sine rettigheter.

- Samfunnet blir stadig mer spesialisert og behovet for rettshjelp er økende. Det blir da helt feil å kutte i bevilgningene til de juristene som ønsker å bidra til at også personer uten økonomisk bæreevne og resurser kan få nødvendig rettshjelp, sier Svarstad Brodtkorb.

- Fortjener honnør
- Kontoret fortjener tvert i mot honnør fra bevilgende myndigheter. Fra vårt - advokatstandens - ståsted bidrar kontoret for fri rettshjelp til å øke advokatenes anseelse i samfunnet.  

- Det er også paradoksalt at vi i velferdsstaten Norge ikke lenger ønsker å bevilge penger til slike gode formål. Det er etter vårt syn særlig viktig å signalisere at vi  ønsker at alle borgere skal få mulighet til å kunne få nødvendig juridisk bistand, sier Svarstad Brodtkorb.

Søkelys
Advokatforeningen i Oslo håper æresprisen kan føre til at søkelyset settes på jobben Fri rettshjelp utfører.

-  Myndighetene må besinne seg og sørger for at Fri Rettshjelp får tilstrekkelig med midler til å drifte virksomheten videre. Fri rettshjelp har jobbet i 120 år, og vi trenger tilbud i mange år til, sier advokaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer