Frykter Frp's klimaskeptikere

Natur og Ungdom spurte stortingsrepresentantene om de tror klimaendringene er menneskeskapte. Ingen Frp-ere svarte ja.

FØRE VAR: Natur og Ungdom-leder Arnstein Vestre frykter klimaskeptikerne i Frp. Her er han fotografert i forbindelse med klimaforhandlingene i Warszawa. Foto: Natur og Ungdom
FØRE VAR: Natur og Ungdom-leder Arnstein Vestre frykter klimaskeptikerne i Frp. Her er han fotografert i forbindelse med klimaforhandlingene i Warszawa. Foto: Natur og Ungdom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det gjør meg redd med tanke på framtida, sier Natur og Ungdom-leder Arnstein Vestre.

Det som skremmer Natur og Ungdom-lederen, er resultatet av en spørreundersøkelse organisasjonen har gjennomført blant stortingsrepresentantene.

Ingen av Frp's representar som har besvart undersøkelsen, har svart ja på spørsmålet om menneskeskapte klimagassutslipp er hovedkilden til de klimaendringene vi ser i dag. Elleve har oppgitt på at de er usikre, mens ti har svart konant nei på spørsmålet. Tre har oppgitt at de har ingen mening om dette.

- Jeg syns det er overraskende at ingen har svart ja. Jeg er redd for at denne graden av klimaskepsis vil stå i veien for regjeringens  handlekraft i klimapolitikken. De neste 3-4 årene må verdensklimagassutslipp gå betraktelig ned, da har Norge et ansvar for å for foran.

- Direkte tøv Nest etter Frp er det Høyre som har flest klimaskeptikere. Her har 19 representanter svart ja på spørsmålet, mens 6 er usikre og 1 representant har svart nei. Vestre sier at Natur og Ungdom lurer på om regjeringens mangel på handling i klimapolitikken skyldes at regjeringspartiene - og da særlig Frp - er av den oppfatningen at det ikke haster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer