Frykter full krig mellom Sudan og Sør-Sudan

Forhandlingene er avblåst.

RUSTER TIL KRIG: Forhandlingene mellom Sudan og Sør-Sudan er avblåst, og begge land forbereder seg på en opptrapping av konflikten. Foto: AFP photo/Adrianne OHANESIAN/SCANPIX
RUSTER TIL KRIG: Forhandlingene mellom Sudan og Sør-Sudan er avblåst, og begge land forbereder seg på en opptrapping av konflikten. Foto: AFP photo/Adrianne OHANESIAN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forhandlingene mellom Sudan og Sør-Sudan er avblåst, og begge land forbereder seg på en opptrapping av konflikten. Frykten for full krig øker.

De siste dagene har det vært nye sammenstøt i den oljerike Heglig-regionen i det omstridte grenseområdet mellom Sudan og Sør-Sudan.

Sudans nasjonalforsamling gikk onsdag inn for å stanse forhandlingene med nabolandet i sør som har pågått i Etiopias hovedstad.

- Nasjonalforsamlingen har besluttet å stanse forhandlingene og trekke delegasjonen fra Addis Abeba med umiddelbar virkning, meldte den statlige radiokanalen Radio Omdurman.

Mobiliserer Forhandlingene mellom landene er blitt ledet av Den afrikanske union og har blant annet dreid seg om å løse striden om fordeling av oljepenger. Men mens samtalene pågikk i Addis Abeba, flammet konflikten opp i det oljerike grenseområdet.

Nasjonalforsamlingen i den sudanske hovedstaden Khartoum har nå kommet med et mobiliseringsvarsel til befolkningen, ifølge radiokanalen.

Lignende signaler kom også fra den sørsudanske siden av grensa onsdag.

- Khartoum kan ha en virkelig krig i tankene. Om dere ikke forsvarer dere, vil det være over for dere. Derfor bør dere mobilisere folk på bakken så de er klare, sa presidenten i Sør-Sudans nasjonalforsamling James Wani Igga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer