Konflikten i Nord-Irland:

Frykter gammel vold: - Alle er redde

Hvis steinkasting kan forårsake krig, forstår ikke Kenneth Leddy hvorfor konflikten i Nord-Irland ikke skulle kunne blusse opp etter en hard brexit.

BEKYMRET: Kenny Leddy frykter Brexit vil få store konsekvenser. Reporter/video: Jesper Nordahl Finsveen / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NARROW WATER (Dagbladet): I går satt han på vestsida av den gamle borgen. I dag sitter han på østsida. Lyset er bedre her, forklarer han, og viser fram den foreløpige skissen han har tegnet av steintårnet fra 1212.

Først bruker Kenneth Leddy, fra området mellom Warrenpoint og Newry i Nord-Irland, blyant for å formgi det han seinere skal male med akrylmaling.

Akrylmaling tørker fortere enn oljemaling, så da kan han lukke igjen tegneblokka og gå hjem igjen til sin aldrende mor, som han tar seg av på heltid.

- Jeg maler ikke så ofte som jeg bør, men jeg liker det, sier Leddy til Dagbladet.

Det gir ham rom for å finne fred og sortere tankene, forteller han. Nå om dagen har Leddy, og mange med ham i Nord-Irland, behov for det.

Frykter ny vold

31. oktober skal britene ut av EU, «koste hva det koste vil», med eller uten avtale, insisterer statsminister Boris Johnson.

Uten en avtale blir brexit såkalt hard. Hva som da vil skje med grensene mellom Nord-Irland, en del av Storbritannia, og Irland, en del av EU, er det ingen som vet.

Blir grensene harde kan de gamle frontene som forårsaket flere tiår med væpnet konflikt i Nord-Irland også bli harde igjen, frykter Leddy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer