Frykter gjengopprør i Oslo i natt

Oslo: LOs ungdomssekretær Mohamed Ahssain frykter hevnaksjoner etter skyteepisoden i Oslo natt til lørdag. Politiet mener uttalelsen må stå for Ahssains regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom ikke politiet går drastisk til verks, kommer det til å eksplodere i Oslo i kveld. Situasjonen er nå eksplosiv, sier Asshain til TV2.no.

Asshain sier han har fått opplyst at folk i det marokkanske, vietnamesiske og spanske miljøet mobiliserer for å hevne skyteepisoden natt til lørdag. Tre personer ble skadet i skytingen på Stovner.

Asshain er ungdomssekretær i LO i Oslo og Akershus. Han kjenner gjengmiljøene i Oslo godt gjennom forebyggende arbeide han har deltatt i.

- Våpnene florerer nå i enkelte miljøer. Det eneste politiet kan gjøre for å forhindre en voldseksplosjon er å sette hardt mot hardt og tømme våpenarsenalene til gjengene, sier Asshain til TV2.no.

- Det for stå for hans regning, sier vaktleder Jostein Plassen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

-Betyr det at dere ikke mobiliserer spesielt i kveld?

- Det spørs jo hva man skal mobilisere for. Vi gjør det vi alltid gjør. Situasjonen er ikke annerledes enn det vi har sett flere ganger i det siste, sier Plassen til Dagbladet.no. (NTB)