Frykter hackerangrep på Assange-årsdag

Sverige høyner IT-beredskapen.

Assange søkte 19. juni i fjor tilflukt i Ecuadors ambassade i London, hvor han fortsatt oppholder seg. Foto: EPA/TAL COHEN/NTB Scanpix
Assange søkte 19. juni i fjor tilflukt i Ecuadors ambassade i London, hvor han fortsatt oppholder seg. Foto: EPA/TAL COHEN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag er det ett år siden Julian Assange søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London på flukt fra svenske myndigheter. Sverige frykter hackerangrep på årsdagen.

- Vi vet jo at hver gang det skjer noe i den saken, selv om det bare er et jubileum, finnes det en økt risiko. Vi har tenkt på det, og vi har en beredskap for det, sier Anders Ahlqvist, ekspert på IT-kriminalitet ved det svenske rikspolitiet.

Assange, som grunnla varslernettstedet WikiLeaks, har siden 2010 vært anklaget for seksuelle overgrep i Sverige. Han frykter også at han fra Sverige eventuelt kan blir utlevert videre til USA.

Assange søkte 19. juni i fjor tilflukt i Ecuadors ambassade i London, hvor han fortsatt oppholder seg.

Ved tidligere merkedager har svenske medier, banker, bedrifter og myndigheter blitt utsatt for såkalte tjenestenektangrep, som overbelaster IT-systemene deres.

- Ekstra oppmerksomhet Svensk politi mener å se en forbindelse mellom flere av disse angrepene og Free Assange-bevegelsen. Politiet tror dessuten at internasjonale nettverk som Anonymous står bak aksjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer