Boris Johnson med skandaletale

Frykter han mister grepet

Høystående partimedlemmer svært bekymret.

- GIKK BRA: Storbritannias statsminister Boris Johnson svarer etter at video av ham vekker oppsikt. Video: AP, Sky News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den britiske storavisa The Guardian vokser frykten innad i Det konservative partiet for at statsminister Boris Johnson er i ferd med å miste grepet om så vel politikken som forstanden etter en svært oppsiktsvekkende tale mandag kveld.

- Jeg synes opptredenen i dag var den pinligste fra en konservativ statsminister siden spørretimen i forrige uke [med oppvask etter en nylig lobbyismeskandale], sier en Tory-representant til avisa.

- Noen må ta tak. Han mister tilliten i partiet, legger representanten til.

Så vel næringslivstopper som politikere og journalister undrer seg over statslederens tale - som inneholdt referanser til barne-TV-figuren Peppa Gris, en etterlikning av en bil, et Lenin-sitat og omfattende roting med papirene.

- Et rot

En rekke sentralt plasserte torier uttaler at de er bekymret over partilederen og statsministeren etter talen, som sto på programmet til en sentral årlig konferanse i regi av det tunge Britiske industriforbundet (CBI).

Toriene har bak seg to svært turbulente uker, og hadde håpet at Johnsons tale ville bidra til å lindre noe av det politiske bråket. Men:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.