Boris Johnson med skandaletale

Frykter han mister grepet

Høystående partimedlemmer svært bekymret.

- GIKK BRA: Storbritannias statsminister Boris Johnson svarer etter at video av ham vekker oppsikt. Video: AP, Sky News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den britiske storavisa The Guardian vokser frykten innad i Det konservative partiet for at statsminister Boris Johnson er i ferd med å miste grepet om så vel politikken som forstanden etter en svært oppsiktsvekkende tale mandag kveld.

- Jeg synes opptredenen i dag var den pinligste fra en konservativ statsminister siden spørretimen i forrige uke [med oppvask etter en nylig lobbyismeskandale], sier en Tory-representant til avisa.

- Noen må ta tak. Han mister tilliten i partiet, legger representanten til.

Så vel næringslivstopper som politikere og journalister undrer seg over statslederens tale - som inneholdt referanser til barne-TV-figuren Peppa Gris, en etterlikning av en bil, et Lenin-sitat og omfattende roting med papirene.

- Et rot

En rekke sentralt plasserte torier uttaler at de er bekymret over partilederen og statsministeren etter talen, som sto på programmet til en sentral årlig konferanse i regi av det tunge Britiske industriforbundet (CBI).

Toriene har bak seg to svært turbulente uker, og hadde håpet at Johnsons tale ville bidra til å lindre noe av det politiske bråket. Men:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer