Frykter Hellas kan velte EU-avtale. «Brexit»-forhandlinger langt på overtid i Brussel

- Situasjonen er kritisk.

HARDE FORHANDLINGER: Hellas' statsminister Alexis Tsipras - som truet med «Grexit» i fjor - i samtaler med Storbritannias statsminister David Cameron som forhandler for å forsøke å forhindre en «Brexit» nå. Foto:  AFP / POOL / STEPHANE DE SAKUTIN / NTB scanpix
HARDE FORHANDLINGER: Hellas' statsminister Alexis Tsipras - som truet med «Grexit» i fjor - i samtaler med Storbritannias statsminister David Cameron som forhandler for å forsøke å forhindre en «Brexit» nå. Foto: AFP / POOL / STEPHANE DE SAKUTIN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Timene tikker av sted i Brussel mens britene prøver å sikre en komplisert avtale med EU.

Tonen var forsiktig optimistisk fredag morgen etter en natt med møtevirksomhet.

Men etter hvert som timene gikk, ble det tydeligere at britenes forhandlinger med de andre EU-landene gikk trått.

Cameron gjennomførte møte på møte med de europeiske kollegene. Men fellesmøtet med alle de 28 landene ble stadig utsatt. Håpet om en avtale over «engelsk frokost» ble erstattet av brunsj, så ettermiddagste og så middag.

- Forhandlingene fortsetter utover kvelden. Et regjeringsmøte blir ikke mulig i kveld. Det blir det kun om og når et avtale er klar, skrev Cameron på Twitter.Les også: Alle EUs statsledere har gjort klare «krigsrom med advokater». Nå står slaget om «Brexit»

Les kommentaren: «Basketak med briter»

Hotell Cameron skal ha gjort det klart at han fortsetter til søndag om det trengs for å få en avtale han kan selge til velgerne i en folkeavstemning. Fredag ettermiddag ble så EU-lederne bedt om å booke hotellrommet en natt til.

- Situasjonen er kritisk, sa en EU-kilde til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer