Frykter Hells Angels etablerer seg i Bergen

Før jul. Politiet advarer Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener MC-klubben Hells Angels vil etablere seg i Bergen allerede før jul. Nå advarer de kommunen mot å la kriminelle MC-miljøer få fotfeste i byen.

Bergen er den eneste storbyen i Norge uten egne avdelinger av Hells Angels.

Heller ikke konkurrentene Bandidos eller Outlaws er representert. Den tiden kan nå være over. Onsdag troppet fire bekymrede politisjefer troppet opp på byrådsleder Monica Mælands kontor på rådhuset i Bergen.- Vi vet at en klubb er på vei. Indikasjonene våre tilsier at før året er omme vil vi ha en av de store, kriminelle MC-klubbene i Bergen, sier politiinspektør Norvald Visnes til Bergens Tidende.

- Vi er bare venner

Politiet har ifølge avisen fått konkret informasjon om at bergensklubben Renegades MC i Fana vil bli tatt opp i Hells Angels. I første omgang skal Renegades få status som en såkalt prospect-klubb - en prøvetid før den kan bli fullverdig medlem i den beryktede klubben.

Politiet har den siste tiden hatt flere interne møter om utviklingen i MC-miljøet.

- Når en av de internasjonale, kriminelle bandene får fotfeste i Bergen, får de hånd om et nettverk som driver med kriminalitet som narkotika og torpedovirksomhet, sier Visnes.

Rune Hanstvedt i Renegades MC benekter imidlertid at klubben ønsker å tre inn i Hells Angels rekker.- Vi er venner, vi. Det er det vi ønsker å være med alle. Vi har ikke noe ønske om å bli medlem i Hells Angels, sier han.

I OSLO: Her aksjonerer politiet mot Hells Angels\' lokaler på Alnabru i Oslo. Fire personer ble innbragt. Politimann med ryggen til foran lokalene. Hells Angels Logo på huset. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
I OSLO: Her aksjonerer politiet mot Hells Angels\' lokaler på Alnabru i Oslo. Fire personer ble innbragt. Politimann med ryggen til foran lokalene. Hells Angels Logo på huset. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Tre av fire er kriminelle

Tre av fire medlemmer i de store norske MC-klubbene er domfelte, ifølge Kripos.

Atle Roll-Matthiesen, sjef for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, bekrefter at Renegades i Bergen nå er underlagt Hells Angels i Stavanger.

- Det vil ta høyst to år før de blir tatt opp som fullverdig medlem, mener han.

Ifølge Roll-Matthiesen er Hells Angels særlig kjent for pengeinnkreving, utpressing, nattklubbvirksomhet med ulovlig skjenking, vinningsforbrytelser og narkotikavirksomhet.

Det er i dag sju Hells Angels-avdelinger i Norge. Den første ble etablert i Trondheim i 1992. Stavanger og Oslo fulgte opp i 1996. Det finnes også avdelinger i Skien og Drammen, Hamar og Tromsø.

(NTB)