FRYKTER FORKLARINGER IKKE BLIR ETTERGÅTT: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) frykter hans forklaringer ikke blir ettergått på grunn av sin hemmelig tjeneste i politiet.  Foto: Marius Gulliksrud
FRYKTER FORKLARINGER IKKE BLIR ETTERGÅTT: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) frykter hans forklaringer ikke blir ettergått på grunn av sin hemmelig tjeneste i politiet. Foto: Marius GulliksrudVis mer

Frykter hemmelighetene hans ikke blir ettergått

Eirik Jensen (56).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politoverbetjenten Eirik Jensen (56) bestemte seg i går for å anke fengslingskjennelsen om ytterligere fire uker i varetekt.

Jensen er siktet for grov korrupsjon. Han nekter straffskyld og avviser narkobaronen Gjermund Erik Cappelens (47) påstander om at Jensen skal ha hjulpet ham med å smugle «tonnevis» med hasj til Norge og at dette har gjort ham til mangemillionær.

Jensen har blitt avhørt av Spesialenheten for politisaker fire ganger.

Politioverbetjentens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, bekrefter overfor Dagbladet at Jensen frykter hans forklaringer aldri skal bli ettergått.

Jensen vil at hans forklaringer i avhør, som er gradert som «strengt fortrolige», skal ettergås av spesialenheten slik at de etter hans syn blir bekrefta. Utfordringen er om de får tilgang til informasjonen han har forklart seg om. Jensen jobbet en stund med informantbehandling og hadde tett kontakt med kriminelle. Detaljene fra dette arbeidet er godt bevart og arkivert med hemmeligstempel hos Oslo-politiet.

Tror på svar Hans forsvarer tror svarene til slutt vil komme, men at det vil ta lang tid.

- Veldig stor del av hans tjeneste er taushetsbelagt. Det er forbundet med praktiske vanskeligheter å etterkomme hans anmodninger om å avkrefte mistanken mot ham. Jeg føler meg likevel trygg på at svarene vil komme før eller siden. Det er bare et tidsspørsmål, sier Hagen.

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker sier til Dagbladet at deres mål er å avkrefte eller bekrefte mistanken som foreligger.

- Det gjenstår informasjonsinnhenting og mange vitneavhør, og herunder avhør og informasjonsinnhenting som siktede mener er viktig for hans forsvar. Vi jobber kontinuerlig med å løse aktuelle problemstillinger under etterforskningen, uten at vi kan gå inn i detaljer om dette.

- Funderer Imens sitter Jensen i varetekt i fengsel og søker svar.

- Han funderer og funderer og forsøker å finne svar på hvorfor Cappelen gjorde det han gjorde, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Han møtte Eirik Jensen på cella i fengselet Eirik Jensen sitter i varetekt i går.

- Han har det ikke bra, sier Hagen.

Spesialenheten fjernet isolasjonsrestriksjonen for Jensen under tirsdagens fengslingsmøte og politioverbetjenten sitter nå i varetekt med brev, besøk og medieforbud.

- I praksis er ikke hverdagen hans noe annerledes selv om det ikke er isolasjon. Det oppleves ikke noe annerledes, sier han.