Frykter hevn etter voldtekt

15-åringen som i går ettermiddag ble pågrepet og siktet for voldtekten av en 11 år gammel jente, frykter represalier fra ungdomsgjenger og andre personer i lokalmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

15-åringen var en av de fire som politiet innkalte til vitneavhør på fredag. Etter det Dagbladet forstår, skal politiet ha satt store spørsmålstegn ved alibiet til 15-åringen. Ved 16-tida i går ettermiddag pågrep polititjenestemenn unggutten i hans bopel.

I begynnelsen av et fire timers langt politiavhør i går kveld la han kortene på bordet. Unggutten, som er av utenlandsk opprinnelse, har erkjent deler av handlingen, men han har ikke tatt stilling til straffskyld.

Bor i området

Den 11 år gamle jenta ble voldtatt ved 21-tida onsdag. Hun var på vei inn i blokka der hun bor, da hun ble overfalt og truet opp i et nærliggende skogholt som barna bruker som lekeplass.

15-åringen bor i samme område som den voldtatte 11-åringen. Siktede er også skoleelev.

- Vi setter spørsmålstegn ved grovheten i handlingen. Mitt inntrykk er at den ikke er så alvorlig som enkelte media har framstilt den som. Selv om han er siktet for voldtekt, er det viktig å understreke at han ikke har erkjent straffskyld for voldtekt. Han innrømmer imidlertid en del faktiske forhold. Han sier at handlingen ikke var planlagt, sier 15-åringens forsvarer, John Arild Aasen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer