Frykter homodebatten

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland frykter at homosaken kan føre til at partiet støter fra seg velgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KrFs nye leder, Dagfinn Høybråten, har ikke hatt noen heldig hånd med homofilidebatten som hans egen menighet, Misjonsforbundet, har satt i gang. Misjonsforbundet sentralt går inn for å nekte homofile og samboende heterofile medlemskap, men Høybråten nekter å ta stilling til sitt eget forbunds retningslinjer.

Nå går Høybråtens forgjenger, Valgerd Svarstad Haugland, ut og advarer mot konsekvensene. Til Bergens Tidende sier Svarstad Haugland at homodebatten kan ramme KrF hardt.

- Debatten kan virke samlende innad i partiet, men kan også føre til at KrF støter fra seg en del velgere, sier Svarstad Haugland.

Hun legger til at hennes visjon som leder var å nå nye velgergrupper - utenfor KrFs tradisjonelle grunnfjell.

- Jeg har hørt Høybråten si at han ønsker et tydeligere, men ikke et smalere KrF. Min visjon som leder var at partiet også skulle nå ut til velgere med et annet ståsted, sier Svarstad Haugland.

Advarte

Valgerd Svarstad Haugland advarte KrF mot å bli et parti for de få da hun takket av som partileder i januar, og overlot lederklubba til Høybråten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.