Frykter humanitær katastrofe i Sierra Leone

Freetown/Oslo (NTB): - Hvis ikke FN og andre reagerer raskt frykter vi en humanitær katastrofe, sier Martha Carey i Leger uten grenser på telefon fra Sierra Leones hovedstad Freetown.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Halve byens befolkning, minst 250 000 mennesker, er på vill flukt inne i byen, uten å kunne komme seg ut fordi alle veier ut av byen er sperret.

 Granat-angrepene mot byen har vart i flere dager, og det er verken mat eller drikke å oppdrive. Humanitære hjelpeforsyninger har ikke kommet inn på over åtte måneder.

Krig siden mai

Siden mai har soldater fra den vestafrikanske fredsstyrken Ecomog vært i krig med juntastyrkene i Sierra Leone. Krighandlingene har sitt utgangspunkt i militærkuppet mot president Kabbah i mai. Kuppet er det tredje på seks år i det vestafrikanske landet. President Ahmed Tejan Kabbah ble valgt i februar 1996 i det første flerpartivalget i landet etter fire års militærdiktatur.

Fare for katastrofe

Nå mener Leger uten grenser at sivilbefolkningen i byen er i stor fare.

 - Vi appellerer til FN og alle andre ansvarlige organisasjoner om å gjøre noe meget, meget raskt. Ellers kan det skje noe meget drastisk her, sier Martha Carey i Leger uten grenser på satellitt-telefon fra Freetown.

 Etter en ukes harde kamper hevder den vestafrikanske fredsstyrken Ecomog at de har full kontroll over Sierra Leones hovedstad Freetown. De hevder også at militærjuntaen har flyktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer