DOM MANDAG: Amanda Knox hevder seg uskyldig, men mandag kan hun bli dømt til livsvarig fengsel i italienske Perugia. Foto: PIETRO CROCCHIONI
DOM MANDAG: Amanda Knox hevder seg uskyldig, men mandag kan hun bli dømt til livsvarig fengsel i italienske Perugia. Foto: PIETRO CROCCHIONIVis mer

Frykter «hunndjevelen» skal flykte fra rettssak

- Hun fortjener maksstraff, sier aktor om drapstiltalte «Foxy Knoxy».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag får Amanda Knox dommen. Den amerikanske 24-åringen er kalt «en hunndjevel» av aktoratet og blir i media omtalt som «Foxy Knoxy».

Ankesaken mot Knox ble avsluttet fredag, og påtalemyndigheten ba om strengeste straff. Den amerikanske utvekslingsstudenten ble i desember 2009 dømt til 26 års fengsel for drapet på sin romvenninne Meredith Kercher i 2007.

Også hennes ekskjæreste Raffaele Sollecito er tiltalt i saken, som føres for italiensk rett i Perugia.

Frykter hun vil rømme - Vi vet at dersom dommen blir omgjort, vil hun umiddelbart rømme til utlandet. Selv om dette er trinn to av tre i Italias rettssystem, er det nå opp til dere å sørge for rettferdighet, sa aktor Manuela Comodi til dommerpanelet bestående av to profesjonelle og seks lekdommere, ifølge Reuters.

Dersom Knox går fri, vil hun umiddelbart bli løslatt - i påvente av det som da antakeligvis vil ende i en anke fra påtalemyndigheten og en tredje rettsrunde.

Knox har tilsynelatende vært upåvirket i denne rettsrunden, men moren hennes sier at hun er sliten.

- Hun er veldig nervøs, og sover nesten ikke. Hun spiser dårlig og har tapt vekt. Disse folkene har livet hennes i hendene sine, sier Edda Mellas.

- Helt uten grunn Aktor Comodi mener Knox må straffes strengt.

- De var unge, men de drepte helt uten grunn. Og derfor bør de dømmes til maksstraff, som heldigvis ikke er dødsstraff her i Italia, sier advokaten, som krever livsvarig fengsel.

Første rettsinstans mente Kercher ble lurt med på en sexlek før strupen hennes ble skåret over. De skal ha vært påvirket av narkotika og doplangeren Rudy Guede er også dømt for drapet.

MEDTILTALT: Raffaele Sollecito, Knox' ekskjæreste, er også tiltalt for drapet. Foto: TIZIANA FABI/AFP
MEDTILTALT: Raffaele Sollecito, Knox' ekskjæreste, er også tiltalt for drapet. Foto: TIZIANA FABI/AFP Vis mer

Tidligere har Knox pekt ut bareieren Patrick Lumumba for å stå bak drapet.

- Amanda er en ting og en annen - det vil si både Saint Maria Goretti og en satanisk hunndjevel, sa Lumumbas advokat Carlo Pacelli og refererte til en katolsk helgen som er forbundet med renhet, unge kvinner og voldtektsofre.

Filmatisert Det er også laget en film om saken med Heroes-stjerna Hayden Panettiere i rollen som drapsdømte Amanda Knox. I filmen er Amanda uskyldig, noe familien til drepte Meredith reagerte på.

I USA får 24-åringen massiv støtte blant annet etter at hennes familie har deltatt på en rekke tv-programmer der hun hevder hennes uskyld.

Knox hevder hun har alibi for drapet. Hun mener hun og ekskjæresten var hjemme hos han og så på film, røyka marihuana og hadde sex.

DREPT: Den britiske studenten Meredith Kercher (22) ble i 2007 drept i Italia. Foto: POLITIET/AP
DREPT: Den britiske studenten Meredith Kercher (22) ble i 2007 drept i Italia. Foto: POLITIET/AP Vis mer