Trysil

Frykter hyttefester

Trysil har vedtatt nye regler, og sender ut påske-varsel på SMS. - Det blir spennende, for å si det forsiktig, sier ordføreren.

TRYSIL: Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter. Foto: Lise Åserud / NTB
TRYSIL: Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra og med fredag gjelder nye regler i Trysil kommune. Det er nå påbudt med munnbind, og forbudt å ha flere enn fem gjester i privatbolig, fritidsbolig, i hager og på uteplasser.

Kriseledelsen i Trysil kommer med følgende oppfordring på hjemmesiden:

«Begrens alkoholinntaket også privat. Følg helst reglene som gjelder på spisestedene, dvs. server alkohol kun i forbindelse med måltider. Og: Ikke samle dere for å feste i solgroper!».

Kommunen venter at innbyggertallet femdobles i påsken.

- Det blir spennende, for å si det forsiktig. Det blir ofte mye sosial omgang og fester. Det byr på utfordringer. Nå forutsetter vi at folk er tilliten verdig, sier ordfører Erik Sletten til Dagbladet.

Han understreker at om det skulle skli ut med hyttefester, har kommunen nå vedtatt en hjemmel for å kunne avslutte dette.

- Vi håper at vi slipper det, men det kan være det blir vel livlig og mye folk på hyttene. Det har ikke vært all verden før i vinter, men påsken er en litt annen høytid. Det kan trigge litt, men vi håper at folk er i pandemimodus.

Påske-SMS

Kommunen har tatt i bruk et SMS-system for å varsle tilreisende så fort de kommer over kommunegrensen. Dette vil de fortsette med i påsken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer