- Frykter ikke ebola i Norge

Helseminister Bent Høie frykter ikke ebola i Norge, men er alvorlig bekymret over situasjonen i Vest-Afrika.

- GODT FORBEREDT:  Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener Norge er godt forberedt, og vil nå sende opp mot 60 norske helsearbeidere til Vest-Afrika Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- GODT FORBEREDT: Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener Norge er godt forberedt, og vil nå sende opp mot 60 norske helsearbeidere til Vest-Afrika Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 6. oktober har vært kontrastens dag for helse- og omsorgsminister Bent Høie. Han har kunnet glede seg over ekteparet May-Britt og Edvard Moser som fikk Nobelprisen i medisin, samtidig som det ble klart at en norsk hjelpearbeider er smittet av det fryktede ebolaviruset.

- Situasjonen i Vest-Afrika er veldig alvorlig. Men det er ingen grunn til å frykte en epidemi i Norge, sier helseminister Høie til Dagbladet.

- Norge forberedt Samtidig understreker Bent Høie at det norske helsesystemet er vel forberedt til å ta imot den norske kvinnen som har blitt smittet.

- Helsemyndigheten har de siste månedene forberedt seg på at norske statsborgere vil kunne bli smittet av viruset. Oslo universitetssykehus har ekspertise og kapasitet til å starte behandlingen, sier Høie.

Oslo universitetssykehus har nå ti sengeplasser klare, for behandling av ebola-smittede.

Sender norske team Samtidig som det ble kjent at en norsk helsearbeider - som har jobbet for leger uten grenser - er smittet, har norske myndigheter bestemt at fire norske helseteam skal sendes til Vest-Afrika for å bistå i kampen mot det fryktede dødsviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer