- Frykter ikke etterforskning

Espen Lie anmeldt av Ap-politiker for mer enn 100 drap.

 TAUS:  Espen Lie vil ikke uttale seg til politiet om drapene han er anmeldt for. Foto: JØRN H. MOEN.
TAUS: Espen Lie vil ikke uttale seg til politiet om drapene han er anmeldt for. Foto: JØRN H. MOEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Ap-politiker Thomas Breen har anmeldt den tidligere leiesoldaten Espen Lie for drap og krigsforbrytelser. Espen Lie har nå fått advokat John Christian Elden til å forsvare seg.

- Min klient frykter ingen etterforskning, men han har taushetsplikt om sine oppdrag og kommer ikke til å bistå politiet i saken, sier Elden.

- Han har god samvittighet. Som soldat har han utført sin jobb og tatt liv uten at dette har vært i mot  krigs- og rettssystemets regler, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Det var Aps justispolitiker Thomas Breen som anmeldte Espen Lie. Bakgrunnen for anmeldelsen er at Lie i et intervju på TV2 fortalte at han hadde været involvert i mellom 117 og 132 drap.

 - HENLAGT:  Advokat Johan Christian Elden regner med at saken blir henlagt. Foto: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
- HENLAGT: Advokat Johan Christian Elden regner med at saken blir henlagt. Foto: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Vis mer

Leiesoldat i 20 år
 Drapene skal ha skjedd mens Lie var leiesoldat i Afrika, Latin-Amerika og Midt-Østen over en 20 års periode fram til 1990-tallet.
- Jeg regner med at denne anmeldelsen snart vil bli henlagt dersom det overhodet blir åpnet etterforskning, sier advokat Elden.

 HAR ANMELDT:  Thomas Breen, Ap har anmeldt Espen Lie for mer enn 100 drap. Her til venstre sammen med Stortinget-kollega Andre Octay Dahl fra Høyre. Foto: BJØRN LANGSEM.
HAR ANMELDT: Thomas Breen, Ap har anmeldt Espen Lie for mer enn 100 drap. Her til venstre sammen med Stortinget-kollega Andre Octay Dahl fra Høyre. Foto: BJØRN LANGSEM. Vis mer