Frykter ikke nye eksplosjoner

En mann ligger på sykehus med alvorlige skader mens 13 andre er utskrevet etter gårsdagens ammoniakk-eksplosjon. Politiet prøver å finne årsaken til den alvorlige ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1 drept, 10 skadd

Politiet går ikke ut med noen advarsel til andre gårdsbruk som har ammoniakk-tanker.

Ulykken skjedde på Kjøndal gård ved Larvik like etter klokka 19 i går kveld. Hva som forårsaket eksplosjonen, er foreløpig ukjent. Politiet er i dag på åstedet for å finne ut hva som gikk galt. Det foregikk arbeider inne i bygningen da eksplosjonen skjedde, og politiet har rutinemessig varslet Arbeidstilsynet.

- Det er et stasjonært ammoniakkanlegg på gården hvor de produserer høyballer, opplyser politiinspektør Tove Nissen-Sollie ved Vestfold politidistrikt.

Hun vil ikke gå ut og be andre gårdsbruk ta forholdsregler etter dødsulykka. Foreløpig nøyer de seg med å kontakte Brann og eksplosjonsvern-direktoratet.

- Vi ser på dette som et isolert forhold. Ammoniakk er ikke en veldig eksplosiv gass, og det skjer få ulykker, sier Nissen-Sollie til Dagbladet.no.

Alvorlig på intensiven

En person omkom i eksplosjonen. 14 personer har vært innom sykehuset i Vestfold. Fem ble sendt rett hjem, mens ni ble liggende over natta. En mann i 50-årene ligger fortsatt på intensivavdelinga med inhalasjonsskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer