Russland har flere ganger truet Finland med «alvorlige konsekvenser» dersom landet blir medlem av Nato.
Onsdag annonserte også Russlands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, at de vil opprette en ny forsvarsenhet nordvest i landet, som svar på den foreslåtte innlemmelsen av Sverige og Finland i forsvarsalliansen.
Den finske forsvarssjefen ser fortsatt ingen grunn for finnene til å bekymre seg for truslene fra øst. Det foreligger per nå ingen militær trussel mot Finland, fastslår han i et større intervju med Iltalehti.
- Det viktigste er at vi har en oppdatert forsvarsplan. Det siste året er den blitt finpusset, sier Kivinen til avisa.

Putins løfter: - Feberfantasier
Mener terskelen er høy
I sin årlige trusselvurdering skriver dansk etterretning at Russland sannsynlig vil øke sin trusselretorikk mot både Sverige og Finland i tida framover.
Etterretningstjenesten mener det vil innebære trusler om å rette kjernevåpen mot mål i de to landene.
Den finske forsvarssjefen mener at Vladimir Putins terskel for å gjøre alvor av atomvåpentruslene er svært høy.
- Bruk av atomvåpen ville umiddelbart endre hele den globale situasjonen. Det tror jeg også er forståelsen i Russland, sier Kivinen.
På samme måte som Vesten ikke vil komme i direkte militær strid med Russland, mener han at også Russland vil unngå handlinger som kan utvide konflikten.
Det er også vurderingen blant flere norske eksperter - at den reelle trusselen for at verdens største atomvåpenarsenal tas i bruk, er lav.
Ekspert: - Løst tankespinn
Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) ble ikke overrasket da hans russiske motpart annonserte en styrking av forsvaret i nordvest.
- Norge har økt beredskapen i takt med utviklingen av situasjonen, og vi vil fortsette å monitorere situasjonen nøye, sier Gram i en kommentar til NTB.
Flere eksperter mener Norge har lite å frykte.
Arne Bård Dalhaug, pensjonert generalløytnant og tidligere sjef for Forsvarsstaben, mener at Russland på kort sikt ikke er i stand til å etablere en ny militær enhet på grensa mot Finland.
- Det er helt urealistisk. I et fem år eller ti år langt perspektiv kan det være mulig, hvis krigen i Ukraina tar slutt. Det må produseres tilstrekkelig med utstyr, og bygges opp en helt ny avdeling. Det er ikke noe som skjer fra én dag til en annen, sa Dalhaug til Dagbladet onsdag ettermiddag.
- Det oppfatter jeg bare som løst tankespinn, la Dalhaug til.

Få siste nytt!
Last ned APPEN her!