Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frykter ikke straff

ROTNES (Dagbladet): Finansminister Gudmund Restads tre døtre er distributører for det omdiskuterte direktesalgselskapet Nature's Own. Mens yngstejenta Gunnhild (20) deltar for å handle billige produkter, satser kjæresten alt på en karriere i nettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunnhild fikk smaken på Nature's Owns helsekost- og hudprodukter gjennom en venninne tidligere i år. Nå har hun vervet begge søstrene. Som distributører får hun og søstrene 40 prosent avslag på alle produktene de kjøper.

- Å være distributør lønner seg for alle. Jeg er kjempefornøyd. At myndighetene vurderer dette som ulovlig er sjokkerende, sier Gunnhild til Dagbladet.

Gudmund nekter

Dagbladet møtte paret i familien Restads hjem i Nittedal. Gunnhild forsøker forgjeves å få pappaen - finansminister Gudmund Restad - til å spise mer av Nature's Owns kosttilskudd.

Selv om hun og kjæresten Jan Nesvoll (33) synes det blåser vel hardt rundt selskapet har de ikke mistet nattesøvnen. Ifølge Gunnhild tar også pappa Gudmund avisskriveriene ganske rolig.

- Han synes nok det er litt ekkelt, men vi driver jo ikke med noe ulovlig, sier Gunnhild.

Ikke pyramide

Både hun og kjæresten rister på hodet over at justisminister Aud-Inger Aure skal vurdere om partikollega Anita Apelthun Sæle og vel 20000 Nature's Own-forhandlere er involvert i en ulovlig virksomhet.

- Dette handler ikke om lyssky pyramidespill. Det handler om reale produkter til reale priser. Både vi og selskapet slipper fordyrende mellomledd og vi står selv for markedsøringen av produktene. Dermed kan de selges billig, understreker Jan Nesvoll.

I en uttalelse 15. juni i år kom departementet fram til at direktesalgselskapet Nature's Owns virksomhet er ulovlig i henhold til lotteriloven. Likevel vil Justisdepartementet nå vurdere saken på nytt.

Tjener fett

- Vi har fått mer informasjon fra selskapet, og vi har gått med på å ta en ny vurdering, sier underdirektør Bente Lind til Dagbladet.

Hun opplyser at en avgjørelse vil bli tatt i løpet av kort tid. Trolig i løpet av denne uka eller neste.

Mens Restads yngste datter har blitt distributør for Nature's Own for å kunne kjøpe kosttilskudd, hud- og hårprodukter til en billig penge, er kjæresten langt mer ambisiøs. I fjor sommer sa han opp sin salgs- og administrasjonssjefstilling for å satse alle kort på direktesalgselskapet. Nå har den karrierebevisste vestlendingen cirka 1000 distributører i nettverket sitt. Månedslønna kan komme opp i 35000 kroner.

- Vi frykter selvfølgelig ikke fengsel. Vi er overbevist om at Justisdepartementet kommer fram til at vi driver med en stuerein virksomhet, sier Jan Nesvoll.

<B>SJOKKERT:</B> Finansminister Gudmund Restads datter Gunnhild Restad (20) og kjæresten Jan Nesvoll er sjokkerte over beskyldningene om at de driver lyssky pyramidevirksomhet.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!