Joe Bidens innsettelse:

Frykter innsideangrep på seremonien

Amerikanske myndigheter er bekymret for et mulig innsideangrep på innsettelsesseremonien til USAs påtroppende president Joe Biden onsdag. FBI skal sjekke alle sikkerhetsansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bekymringen gjelder også at tjenestemenn som kommer til å være til stede på seremonien, vil utgjøre en sikkerhetstrussel.

- Vi går gjennom prosessen kontinuerlig og ser ekstra på dem som er involvert i operasjonen, sier Ryan McCarthy til AP.

Han har en stilling tilsvarende statssekretær med ansvar for hæren i det amerikanske forsvarsdepartementet.

På bakgrunn av bekymringen, har FBI ifølge AP blitt bedt om å gjennomføre grundige bakgrunnssjekker av alle de 25 000 medlemmene av nasjonalgarden som er sendt for å bidra når Biden tas i ed.

McCarthy legger til at medlemmene av nasjonalgarden får opplæring i hvordan de kan identifisere potensielle trusler fra egne rekker.

Holdes utendørs

Tross uroen og voldsepisoder i Washington D.C. etter stormingen av Kongressen 6. januar, ble det søndag kjent at innsettelsesseremonien til Biden vil foregå utendørs.

- Forventningen vår er at påtroppende president Biden skal legge hånda sin på bibelen, med familien rundt seg, utendørs ved kongressbygningen, sa talsperson for Biden-leiren, Kate Bedington, til TV-kanalen ABC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer