Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter interne sabotører i UD

Seniorrådgiver Torgeir Fjærtoft i Utenriksdepartementet (UD) frykter at ekspedisjonssjefene saboterer den pågående omstillingen i departementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ansatte kan ikke akseptere at den viktige reformprosessen i UD nå sporer av, skriver Torgeir Fjærtoft, tidligere assisterende verneombud, i et skarpt innlegg på Utenriksdepartementets intranett, skriver Aftenposten.

Fornyelsen av UD var i ferd med å skjære seg i forrige uke, og førte til et oppvaskmøte. Ansatte følte at Støre overkjørte dem, og at de store ambisjonene skulle ende opp i bare kosmetiske endringer.

Frykten begrunnes blant annet med at nesten alle ekspedisjonssjefer krever å bli i stillingene også i det «nye UD». Ledelsen bestrider ikke deres juridiske rettigheter.

Fjærtoft kritiserer ekspedisjonssjefene for å fortsette i samme gamle spor:

– Så vidt jeg kan forstå, er problemstillingen oppstått fordi nøkkelpersoner under utenriksrådens nivå så langt ikke har tatt tilstrekkelig overbevisende initiativ til å følge opp de nye føringene fra toppledelsen, mål som nesten alle ansatte for øvrig omfatter med stor entusiasme, skriver Fjærtoft.

– Resultatet er at de nå føler seg presset til å påberope seg et kontraktsfestet vern mot ufrivillig intern forflytning. Det virker overraskende sterkt, og i dagens situasjon både uhensiktsmessig og urimelig, skriver Fjærtoft.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ville mandag ikke kommentere saken.

(ANB)

UD-BRÅK: Toppsjefer motsetter seg omstillingen i UD.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling