Frykter internett-pedofil

Jessica og Holly brukte datamaskinen i en halvtime før de forsvant. Politiet har funnet flere ledetråder i jentenes internett-bruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holly Wells og Jessica Chapman, begge ti år gamle, forvant søndag etter å ha tilbrakt mesteparten av dagen i Hollys hjem. Politiets dataeksperter har gjennomgått datamaskinen i huset og funnet ut at den ble brukt i en snau halvtime. Jentene forsvant litt under en time etter at de logget seg av.

- Denne datamaskinen har gitt oss en rekke spor som vi jobber videre med, sier polititalsmann David Beck til BBC.

De vil fortsette å granske maskinen, og i tillegg saumfare dataen til Jessicas familie. Politiet frykter at jentene har møtt noen på internett som har overtalt dem til et møte. Etterforskerne er også i ferd med å sjekke mobiltrafikken over Jessicas telefon som hun hadde med seg da hun forsvant.

Ber kidnapperen melde seg

Rektor ved jentenes skole advarte elevenes foreldre for to måneder siden etter at to fremmede - en mann og en kvinne - hadde oppsøkt et barn på en lekeplass i nærområdet. Politiet sjekker om episoden kan ha sammenheng med forsvinningen. Foreløpig har de ingen bevis for at jentene er bortført, men de har følgende beskjed til eventuelle kidnappere:

- Hvis barna er hos deg eller du vet hvor de er, ta kontakt med en advokat eller en annen du stoler på. Sørg for at vi får jentene trygt hjem, sier polititalsmann Beck.

Rundt 250 politifolk fra fem distrikter leiter etter Holly og Jessica.

Sett på overvåkingskamera

De to jentene som har vært savnet siden søndag i Storbritannia er filmet av et overvåkingskamera. Ifølge politiet er siste sikre observasjon av småjentene gjort av en kjenning ved 18.30-tiden søndag kveld. Da vandret de gjennom hovedgata mot sentrum av landsbyen Soham i Cambridgeshire, Sussex, hvor de to bestevenninnene kommer fra.

- Vi må først be familiene til jentene om å se filmen, så vi kan være 100 prosent sikre på at det er dem, sa politifullmektig David Hankins til BBC radio torsdag.

Han sier at det blir stadig mer sannsynlig at de to jentene er bortført. Politiet var ventet å be to menn og to kvinner som også opptrer på filmen om å melde seg for politiet.

I Manchester-trøyer

Politiet har funnet flere spor på videotaper fra overvåkingskameraer i sentrum av landsbyen. Opptakene er gjort like før vitneobservasjonen av jentene klokka 18.30.

- Opptakene viser oss flere personer som kan gi oss viktig informasjon om saken. Etterforskere vil jobbe natten rundt for å få klarhet i hva bildene viser, sier en talsmann for politiet.

De to jentene hadde på seg røde supportertrøyer fra Manchester United, med «Beckham» bakpå. David Beckham, som er kaptein på det engelske fotballandslaget, oppfordret tirsdag jentene til å vende hjem.

Nå utlover flere britiske aviser store dusører for opplysninger som fører til at mysteriet med jentene blir løst. The Sun og News Of The World vil gi 150 000 pund (ca. 1,8 millioner kroner), mens Daily Express og Sunday Express lover 1 million pund (ca. 11,85 millioner kroner).

<B>FANGET AV OVERVÅKINGSKAMERA:</B> Politiets bilde som viser jentene med like Manchester United-skjorter mens de går forbi et sportssenter. Bildet er tatt rett etter at de to ble meldt forvunnet 4. august. Politiet sier nå at de er mer og mer bekymret for at jentene er bortført.
DUSØR: Avisene i Express-gruppa utlover en million pund for opplysninger om jentene.
<B>RYSTER STORBRITANNIA: Flere foreldre nekter ungene sine å leke ute alene, og passer ekstra godt på dem etter at Holly og Jessica forsvant.