Frykter islamsk terror

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frykter islamske terrorangrep i Europa hvis USA går til krig mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en ny trusselvurdering konstaterer PST at terrornettverket al-Qaida fremdeles har kapasitet til å påføre sivile mål i Europa betydelig skade.

Men fortsatt mener sikkerhetspolitiet at terrorfaren i Norge er liten. Dagbladet har lest PSTs ugraderte trusselvurdering. Konklusjonen er at mens terrorfaren i Norge er beskrevet som moderat til lav, mener spionjegerne at faren for terrorangrep er stor i Europa.

Dagbladet er også kjent med at det er utarbeidet en hemmelig trusselvurdering, som ned til den minste detalj tar for seg hvilke farer som kan vente.

Krig og konsekvens

Verken PST-sjef Per Sefland eller nestkommanderende Trond Egil With ønsker å kommentere terrorfaren, utover det PST slår fast i den nye trusselvurderingen.

- Vi ønsker ikke å utdype vår vurdering av trusselbildet. Men slik situasjonen er nå, vil vi understreke at vi vurderer trusselbildet fra dag til dag, sier Trond Egil With til Dagbladet.

Den nye trusselvurderingen ble klar først i går kveld. PST har tatt utgangspunkt i en samlet faglig vurdering av informasjon, som den hemmelige tjenesten har hentet inn fra både nasjonale, internasjonale, åpne og lukkede kilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer