Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter israelsk våpenhvile er løgn

JERUSALEM (Dagbladet): Yassir Arafat og hans menn frykter nye og snarlige israelske aksjoner, til tross for at Israel i går lovet å stoppe angrepene inntil videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld kunngjorde israelske myndigheter at Israel vil la våpnene hvile for å gi de palestinske myndighetene mulighet til å slå ned på de militante gruppene.

«Fanget»

- Palestinske myndigheter frykter at israelerne fortsetter med samme type aksjoner som vi har sett de siste dagene. Får vi flere slike angrep - samtidig som Arafat arresterer viktige folk fra Hamas og Islamsk hellig krig - forverres situasjonen ytterligere, sier en diplomat til Dagbladet.

Palestinske myndigheter er redde for at israelerne fortsetter å vingeklippe deres ubestridte leder gjennom de siste 40 åra. Arafat ba i går om å få mer tid, slik at han kan slå ned på de militante palestinerne.

- De må roe seg ned for å gi meg en sjanse, sa Arafat til tv-stasjonen ABC på spørsmål om han er i stand til å arrestere ekstremistene.

Arafat er fremdeles i sitt hovedkvarter i Ramallah. 100 meter unna står israelske tanks. Flyplassen i Gaza er ødelagt, så også tre av Arafats helikoptre.

- Han er fremdeles «fanget», men israelerne er ikke ut etter å ta ham personlig. Hva som kommer til å skje nå, er umulig å si, sier en diplomat. Men understreker at situasjonen er svært kritisk.

Israels utenriksminister Shimon Peres ber Arafat om å arrestere militante palestinere så fort som mulig.

Forsøker

Israel har gitt palestinerne ei liste på 36 personer som de vil ha i fengsel. Arafat sier han har arrestert 131, og at han fortsetter arbeidet.

Israelerne svarer at palestinske myndigheter ikke har arrestert personene de har bedt om.

- Det er riktig å si at de palestinske myndighetene forsøker å gjøre hva de kan, sier diplomaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!