- Frykter jeg blir drept neste gang

Gullhandler Jonny Larsen ble slått helseløs da to ranere prøvde å robbe butikken hans. Nå er den ene av ranerne sluppet ut fra varetekt, og Larsen frykter for sin sikkerhet. Ransofferet oppfordrer folk til selv å gjøre opp med kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skaff dere et slagvåpen og grisebank dem. Det akter i hvert fall jeg å gjøre, sier Larsen.

Bakgrunnen for gullhandlerens utblåsning er at den ene av de to antatte ranerne nylig ble sluppet ut fra varetekt. Han slapp ut knapt halvannen måned etter det svært brutale ransforsøket mot Larsen gull- og urforretning i Frognerveien i Oslo 27. mars i år. Det var Larsen selv som plukket mannen ut etter en fotokonfrontasjon hos politiet.

Ranet før

- Det er for galt at kriminelle skal slippe ut så raskt. Jeg følte jeg ble tatt på alvor av politiet i tida etter ranet. Men når mannen jeg pekte ut som en av ranerne slipper ut etter knapt en måned, da føler jeg at jeg ikke blir tatt på alvor, raser Larsen.

Den lille forretningen hans på beste vestkant i Oslo ble ranet også i 1997.

- Neste gang jeg blir ranet, er jeg redd for at jeg blir slått i hjel. Men da skal jeg i hvert fall slå fra meg først, fortsetter han.

Videobildene av det brutale overfallet gikk landet rundt. Bildene viser hvordan Larsen flere ganger ble slått i hodet med ranernes pistol. Larsen ga aldri opp, og de to mennene måtte løpe fra stedet uten så mye som en mansjettknapp. Igjen på gulvet lå Larsen blodig og forslått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer