Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter jordomseiler (16) er i trøbbel i røff sjø

Abby Sunderland har utløst nødsignaler fra seilbåten sin.

FÅR IKKE KONTAKT: Støtteapparatet til Abby Sunderland (16), som har satt mål av seg å seile jorda rundt alene, mottar nødsignaler fra jentas seilbåt. Det skal være dårlig vær i området, og man har ikke fått kontakt med henne på flere timer. Foto: AP/Richard Hartog/SCANPIX
FÅR IKKE KONTAKT: Støtteapparatet til Abby Sunderland (16), som har satt mål av seg å seile jorda rundt alene, mottar nødsignaler fra jentas seilbåt. Det skal være dårlig vær i området, og man har ikke fått kontakt med henne på flere timer. Foto: AP/Richard Hartog/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Abby Sunderland (16) har blitt kjent som jenta som skal forsøke å bli den yngste til å seile jorda rundt alene.

Hun la ut fra Del Rey i California 23. januar i år.

I dag kan noe ha gått galt. Støtteteamet hennes har oppfattet nødsignaler fra båten hennes og de får ikke kontakt med jenta.

Utløste selv To nødpeilsendere som utløser nødsignaler når de treffer vann har blitt utløst, melder TV-stasjonen ABC News.

Moren til Sunderland, Mary Anne Sunderland, forteller til kanalen at Abby manuelt utløste senderne. Ingen vet foreløpig hva som har skjedd eller hvordan det går med den unge jenta.

Sunderland befinner seg nå sør i det Indiske hav, et stykke sør for øya Réunion, som ligger utenfor kysten av Madagaskar i Afrika.

Det er opp mot sju og en halv meter høye bølger i området og sterk vind. Nærmeste skip er, ifølge moren, over 600 kilometer unna. Hun forsøker nå å få et redningsteam av gårde til dattera.

Ifølge Jeff Casher i hennes støtteapparat var det sist kontakt med 16-åringen i 06-tida i dag tidlig. Hun har vært nede i vannet med seilet sitt to ganger.

Blogger Under turen oppdaterer Sunderland en blogg der hun forteller hvor hun er og hvordan det går. I går skrev hun:

- De siste dagene har vært rimelig travle her ute. Jeg har vært i hard sjø en stund, skrev hun.

Jentas mål var opprinnelig å seile jorda rundt uten å være innom tørrland. Det målet brast da autopiloten hennes sviktet i april, og hun måtte seile til land i Sør Afrika.

Etter hindringen fortsatte hun og justerte målet til å bli den yngste til å seile jorda rundt alene.

Dagbladet følger saken.

VIL VÆRE DEN YNGSTE: 23. januar forlot Abby Sunderland havna i California. Målet hennes er å bli den yngste personen til å seile jorda rundt alene. Foto: AP/Richard Hartog/SCANPIX
VIL VÆRE DEN YNGSTE: 23. januar forlot Abby Sunderland havna i California. Målet hennes er å bli den yngste personen til å seile jorda rundt alene. Foto: AP/Richard Hartog/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!