Frykter kaos i Roma

Oslo (ANB): Myndighetene i Roma frykter fullt kaos når flere hundretusen sørgende strømmer til Den evige stad for å ta farvel med den avdøde pave Johannes Paul II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil to millioner mennesker er ventet å komme til Roma de neste dagene. Det setter myndighetene i byen på en stor prøve.

En rekke teltleire er blitt satt opp på ulike idrettsplasser i byen for å håndtere de mange sørgende ettersom alle hotellene og herbergene i byen er fulle, melder BBC.

Søndag deltok flere titusen personer i en sørgegudstjeneste på Petersplassen i Roma. Ni dagers landesorg er innført i Roma. I dag føres liket av paven til Peterskirken der han legges på lit de parade, og alle som vil skal få se han.

Det ventes kaos når så mange sørgende vil besøke kirken for å ta farvel med en høyt respektert pave. Kardinalene møtes i dag for å sette datoen for når begravelsen skal finne sted.

Etter reglementet skal paven begraves enten onsdag, torsdag eller fredag denne uka.

Forberedelsene til valget på ny pave vil også snart settes i gang. Et slikt valg må finne sted mellom 15 og 20 dager etter pavens død. Italienske myndigheter regner med at behovet for mat og vann vil øke kraftig i Roma etter hvert som stadig flere mennesker kommer til byen.

Siden ikke alle som vil kan få plass på Petersplassen er det snakk om å sette opp store TV-skjermer flere steder i byen som skal vise seremoniene for å dempe noe av presset mot Petersplassen.

(ANB)

SØRGER: Minnegudstjeneste på Petersplassen i Roma