Frykter kaos på Gardermoen i dag

Vekterne kan tas ut i streik fra i ettermiddag. Mekling pågår på overtid.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dersom det blir brudd i meklingen mellom partene i vekteroverenskomsten natt til fredag, er det klart at 400 vektere ved Gardermoen går ut i streik fra fredag morgen. Ved 07-tida pågår meklingen fortsatt, og trafikken ved flyplassen går som normalt.

Inntil et eventuelt brudd møter vekterne på jobb som ventet, skriver både NHO, Parat og  Norsk Arbeidsmandsforbund på sine nettsider.

Iverksettelse av plassfratredelse av vektere utsettes med 6 timer fra et eventuelt meklingsbrudd. Det betyr at det tidligst kan bli streik fra i ettermiddag.Dersom dette skjer får det store konsekvenser for sikkerhetskontrollen som bemannes med vektere fra G4S. Det vil redusere kapasiteten i sikkerhetskontrollen fra fra 4000 passasjerer i timen til ca. 500. Det tilsvarer cirka tre flyavganger i timen.

Parat har varslet at organisasjonen tar ut 239 medlemmer på Gardermoen og 41 på Rygge i en eventuell streik. I tillegg vil Norsk Arbeidsmandsforbund ta ut 1797 medlemmer, 149 av dem på Gardermoen, melder NTB.

En streik blant vekterne vil føre til kanselleringer og store forsinkelser i flytrafikken. Landets hovedflyplass gjør det klart at flyginger i Sør-Norge vil bli nedprioritert, mens flyselskapene prioriterer flyginger internasjonalt og til Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer