Australia, Melbourne

Frykter kaos: Voldelige vaksineprotester

Politiet i Melbourne er klar for nye kaosscener.

DEMONSTRASJON: En demonstrant blir lagt i bakken av politiet i Melbourne. Foto: NTB
DEMONSTRASJON: En demonstrant blir lagt i bakken av politiet i Melbourne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Forrige uke opplevde Melbourne ville protester i gatene.

Det hele startet med at anleggsarbeidere i byen protesterte mot myndighetenes beslutning om at alle anleggsarbeidere i byen må ha fått minst en dose av coronavaksinen innen 23. september.

- Fulle fascister

Protestesten endte i stygge, voldelige scener.

I etterkant har byggebransjen i storbyen blitt stengt ned i to uker. Det betyr at 300 000 mennesker vil være uten arbeid.

Sjef for fagforeningen for byggebransjen, John Setka, har til News.com hevdet at demonstrasjonen ble kuppet av ekstreme organisasjoner.

- De fulle, fascistene idiotene er årsaken til at anleggsarbeiderne må sitte hjemme uten å få betalt de to neste ukene, sa Setka.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

Nye demonstrasjoner

Tirsdag er det ventet nye demonstrasjoner i sentrum av Australias nest mest befolkede by, med over 5 millioner innbyggere.

- Protestene fortsetter til våre krav blir hørt. Ta med venner og familie for støtte, bruk arbeidsklær, står det i en melding som spres på sosiale medier, melder News.com.

Står på sitt

Myndighetene valgte å innføre kravet om minst en vaksinedose etter flere utbrudd i delstaten Victoria.

- Vi har hatt flere utbrudd knyttet til anleggsplasser. De er en mobil arbeidsstyrke som gjerne jobber på forskjellige steder, og reiser lenger enn andre jobber. Det har også vært bekymring knyttet til bransjens evne til å følge smittevernregler og retningslinjer, forklarte industriminister Tim Pallas, ifølge News.com.

Beslutningen om å stenge ned bransjen i tok uker kom etter demonstrasjonen som gikk ut av kontroll. Pallas står på at arbeiderne bare får komme tilbake når de møter kravet om å ha tatt minst én vaksinedose.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer