Frykter Karls kaniner ble bursdagsmat for Kim Jong Il

Karls monsterkaniner skulle egentlig mette 23 millioner nordkoreanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Husker du den tyske pensjonisten og kaninoppdretteren Karl Szmolinsky (68)?

I januar i år fortalte han reportere fra hele verden om hvordan den nordkoreanske ambassaden hadde kontaktet ham for å kjøpe avlskaniner de mente kunne mette landets 23 millioner sultrammede innbyggere.

Szmolinsky fortalte stolt hvordan han hadde tilbudt Nord-Korea en spesialpris for kaninene, og hvordan han så frem til å avlegge dem et besøk i Pyongyang i april.

Torsdag før påskeuka ble han imidlertid kontaktet av en nordkoreansk tjenestemann, som sa at turen var avlyst. Nå føler Szmolinsky seg lurt.

Han mistenker at den egentlige årsaken til at han ikke fikk reise, er at kaninene hans havnet på president Kim Jong Ils middagsbord, da han storslått feiret sin 65-årsdag i februar.

- Jeg tror de er blitt spist

- Det er en antakelse, ikke en påstand, sier Szmolinsky, som fattet mistanke på et tidlig tidspunkt fordi nordkoreanerne gjentatte ganger utsatte tidspunktet for reisen hans.

- Jeg tror ikke dyrene lenger er i live. Jeg tror de er blitt spist, sier den tyske kaninoppdretteren til Spiegel Online.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer