Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter kattehater plaffer løs

Gingy og Mr. Løvold kom blødende hjem med skudd-skader. To andre katter er forsvunnet fra samme nabolag.

FRYKTER FOR KATTENE: Cecilie Diesen (t.v.) med katten Gingy, og Mette Svendsen og sønnen Kristoffer med katten Mr. Løvold opplevde at kattene kom blødende hjem med skuddskader. Foto: Silje Eide/Agderposten
FRYKTER FOR KATTENE: Cecilie Diesen (t.v.) med katten Gingy, og Mette Svendsen og sønnen Kristoffer med katten Mr. Løvold opplevde at kattene kom blødende hjem med skuddskader. Foto: Silje Eide/Agderposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katteeiere på Løvoldknatten i Arendal er bekymret for sine kjæledyr, skriver Agderposten.

- To katter er beskutt, og to katter er forsvunnet, sier Gingys matmor, Cecilie Diesen, til avisa.

Gingy, en halvbengaleser, har katteflaks som er i live.

- Blødde fryktelig - Hun blødde noe fryktelig, og vi var egentlig på vei ut når hun kom hjem. Gingy var redd og tok seg ei runde rundt i huset. Det var blod over alt, sier Cecilie Diesen til Dagbladet.

Veterinær Camilla Hvidsten Lilleholt ved Agder Dyreklinikk fant raskt ut at Gingy hadde blitt skutt.

- Hun har hatt flaks, ja. Hun hadde et prosjektil inne i knoklene som kunne gitt en farlig infeksjon. Og hadde ikke eierne vært hjemme, kunne det fort ha gått galt, sier Lilleholt til Dagbladet.

Hun kontaktet sin veterinærkollega Halvor A. Øiestad på Grimstad Dyreklinikk som er spesialist i kirurgi og ortopedi. Da han hørte om Gingy og skuddskadene ble han nysgjerrig på hvor katten hørte hjemme. Det viste seg at Øiestad akkurat hadde behandlet skuddskadde Mr. Løvold som også bor i Løvoldknatten i Arendal.

- Hører skudd - Da jeg fikk høre om dette falt brikkene på plass. Vi har hørt skudd av og til i nabolaget, og kvelden før Mr. Løvold kom blødende hjem, hadde vi også hørt skudd, sier Cecilie Diesen.

Mr. Løvold var truffet av to skudd.

- Katten var truffet under øyet og i skulderen. Det er vanskelig å si hva det er skutt med. Enten må det være et finkalibret salonggevær eller et kraftig luftvåpen, sier Halvor A. Øiestad til Dagbladet.

Mr. Løvold er en kastrert hannkatt som egentlig ikke har noen fast eier. Men folk i Løvoldknatten har adoptert ham og han går mellom flere hus for mat, husly og pleie.

Forsvunnet Cecilie Diesen forteller at to andre katter er forsvunnet fra nabolaget i samme tidsrom som Gingy og Mr. Løvold ble skutt.

SKUTT: Mr. Løvold fikk skuddskader i øyehulen og mellomøret. Foto: Grimstad Dyreklinikk
SKUTT: Mr. Løvold fikk skuddskader i øyehulen og mellomøret. Foto: Grimstad Dyreklinikk Vis mer

- Den ene forsvant samme dag som Gingy ble skutt. Vi frykter selvfølgelig at de er døde, sier Diesen.

De har tidligere vært i kontakt med politiet om saken, uten at det har resultert i noe.

- I morgen leverer jeg en formell anmeldelse til politiet om skuddskadene Gingy er blitt påført, sier hun.

Veterinær Camilla Hvidsten Lilleholt reagerer skarpt på det som er skjedd.

- Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe slikt. Eierne er også i en frustrerende situasjon. Politiet har hittil ikke prioritert dette, og det har heller ikke Mattilsynet gjort, sier hun.

SKUTT: Røntgenbildet viser at Gingy ble truffet i det veterinæren kaller underarmsbeina. Foto: Agder Dyreklinikk
SKUTT: Røntgenbildet viser at Gingy ble truffet i det veterinæren kaller underarmsbeina. Foto: Agder Dyreklinikk Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media