Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter konsekvensene av rakettboikott

Norsk Pyroteknisk Bransjeråd (NPB) frykter at en hel bransje kan bli ruinert dersom folk i år bestemmer seg for å droppe nyttårsfyrverkeriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke kirkeledere og andre har de siste dagene oppfordret folk til å droppe nyttårsrakettene og heller bruke pengene på hjelp til de flodbølgerammede i Sørøst-Asia.

- Norske importører og distributører av fyrverkeri stiller seg unisont bak alle konstruktive forslag for å skaffe penger til hjelpearbeidet i området som er rammet av en av vår tids største naturkatastrofer. Men om kjøp av fyrverkeri erstattes med donering til hjelpearbeidet, påvirker man arbeidssituasjonen til mer enn 10.000 nordmenn. Vi burde i et samfunn som det norske, absolutt være i stand til å støtte trengende uten å gi avkall på våre tradisjoner, heter det i en pressemelding fra NPB.

Det pekes videre på at fyrverkeriet i stor grad produseres i Asia for verdensmarkedet, og mer enn 2 millioner asiater har dette som sin hovedinntektskilde.

I samarbeid med Røde Kors har fyrverkeribransjen nå satt ut innsamlingsbøsser på en rekke utsalgssteder for fyrverkeri.

- La nyttårshimmelen blinke med stjerner for dem som er rammet, oppfordrer NPB i pressemeldingen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media