Frykter kraftig opptrapping: - Hvis det regner på oss, vil det storme rundt dem

Statsledere ber Israel og Iran om å trappe ned. Ekspertene frykter opptrapping.

ANGREP: 28 israelske krigsfly sto bak angrepet mot Syria natt til torsdag og Israel fyrte av til sammen av rundt 70 missiler, ifølge russiske myndigheter. Video: AP / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israel bombet i natt et titall iranske mål i Syria, i et angrep det israelske forsvaret omtaler som det mest omfattende i nabolandet på flere tiår.

Angrepet kommer som svar på at israelske militære stillinger på de okkuperte Golanhøydene ble angrepet med raketter - et angrep Israel hevder Iran sto bak.

- De (Iran, red.anm.) er nødt til å huske på at dersom det regner på oss, så vil det storme rundt dem. Jeg håper vi nå er ferdig med dette kapittelet, og at alle har forstått beskjeden, sier Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman ifølge The Independent.

Avisa går så langt som å skrive at Israel og Iran er på randen av en fullskala krig.

Knut S. Vikør, professor i Midtøsten-studier ved Universitetet i Bergen, mener det er usannsynlig at det kan bryte ut en bakkekrig mellom Israelske og Iranske styrker, men sier det er grunn til å frykte en opptrapping av konflikten.

- Angrepet vi så i natt var av et helt annet omfang enn det vi tidligere har sett Israel gjennomføre i Syria. Dette er helt klart det kraftigste angrepet siden landene skrev under på en våpenhvile i 1974, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer