Frykter «krig» etter brutalt drap

En beryktet australsk kriminell ble brutalt tatt av dage i «kuleregn» på åpen gate i Sydney. Nå frykter australsk politi hevnaksjoner – og varsler at de vil sette hardt mot hardt.

FRYKTER HEVNAKSJONER: Ifølge australsk politi er risikoen for nye voldshandlinger stor etter drapet på Bilal Hamze, en sentral figur i Sydneys underverden. Foto: Saeed Khan / AFP / NTB
FRYKTER HEVNAKSJONER: Ifølge australsk politi er risikoen for nye voldshandlinger stor etter drapet på Bilal Hamze, en sentral figur i Sydneys underverden. Foto: Saeed Khan / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bilal Hamze, en beryktet figur i Sydneys underverden og nær slektning av en av dens mest fryktede ledere, ble torsdag «skutt ned i et kuleregn» i sentrum av Australias største by Sydney. Det skriver blant andre The Guardian.

Flere gjerningspersoner fyrte av skudd mot 34-åringen, i det som beskrives som en «henrettelse» og en omfattende eskalering av volden i byen.

Ifølge den australske nyhetskanalen Nine News ble skuddene avfyrt fra en sort bil. Politiet undersøker nå en forkullet sort Audi som knyttes til hendelsen.

Fetter av fryktet leder

Hamze er fetteren til Bassam Hamzy, som beskrives som den «strengest bevoktede fangen i Australia» av australske ABC News.

Hamzy har tilbrakt brorparten av sitt voksne liv i fengsel, og soner for øyeblikket i «supermax-høysikkerhetsfengselet» Goulburn Correctional Centre i New South Wales.

Det skal imidlertid ikke ha hindret ham i å beholde en ledende posisjon i det kriminelle nettverket Brothers for Life. I april 2021 ble han siktet for å ha forsøkt å forhindre etterforskningen av drapet på en 15 år gammel gutt i 2017, ifølge australske Seven News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer