Frykter krig

Pakistan advarte tirsdag India om at den minste bevegelse over grensen ville framprovosere gjengjeldelse. Analytikere mener dette vil utløse en større konflikt mellom de to atommaktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle inntog inn på pakistansk område eller pakistansk-kontrollert Kashmir vil bli gjengjeldt og møtt med full styrke, opplyser generalmajor Rashid Qureshi, talsmann for militæret. Ifølge analytikere er India fast bestemt på å slå til mot det som skal være baser for militante aktivister i pakistansk-kontrollert Kashmir.

- Dersom det skjer vil det uten tvil føre til gjengjeldelse fra Pakistan og situasjonen kan komme helt ut av kontroll, sier Khalid Mahmood, politisk kommentator fra Instituttet for regionale studier i Islamabad.

President Pervez Musharraf har bedt om et møte med sine politiske ledere onsdag, samtidig som regjeringen og landets Sikkerhetsråd skal revurdere den militære situasjonen.

- Vi står overfor krig. Det kan skje når som helst. Det er galskap på sitt høyeste punkt, skriver den politiske analytikeren Imtiaz Alam.

KRIGSKLARE: Indiske styrker klargjør våpnene sine. Tonen mellom India og Pakistan er meget spent.