Coronakrisa:

Frykter krisa blir Ibizas «dommedag»

På «Øya som aldri» sover frykter nå mange av de fastboende for framtida.

POPULÆR: Med sine vakre strender og yrene natteliv, har Ibiza i en årrekke vært en populær turistdestinasjon. Nå frykter de fastboende at coronakrisen kan fjerne de fastboendes livsgrunnlag fullstendig. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
POPULÆR: Med sine vakre strender og yrene natteliv, har Ibiza i en årrekke vært en populær turistdestinasjon. Nå frykter de fastboende at coronakrisen kan fjerne de fastboendes livsgrunnlag fullstendig. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en side ved Ibiza som folk ikke ser.

Det sier 38 år gamle Rakhee, som de siste seks åra har jobbet som kokk på den populære spanske ferieøya, til The Guardian.

På Ibiza frykter nå mange av de fastboende at coronaviruset kan være slutten for ferieparadiset.

«Øya som aldri sover»

Verdensøkonomien er hardt rammet av coronaviruset, og blant sektorene som er svært hardt rammet av restriksjonene, finner man reiselivsnæringene.

Mer enn 3 millioner turister besøker årlig Ibiza, de aller fleste i løpet av månedene fra mai til oktober. Mer enn 75 prosent av de omkring 147 000 fastboende lever nettopp av turistnæringen, ifølge The Guardian, som skriver at krisa kan bli «dommedag» for ferieøya.

Dette inkluderer hoteller, barer, restauranter og taxier, for å nevne noen. For ikke alle vil kunne klare en sesong uten særlige inntekter.

Blant de viktigste driverne for den store mengden turister, er øyas velkjente nattklubber. Det er nattklubbene som har gitt Ibiza kallenavnet «Øya som aldri sover» og som med sine mange store DJ-navn har sørget for at Ibiza er blant de mest populære feriedestinasjonene for unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer