Frykter livsfarlig narko på Roskilde-festivalen

Flere hentet til sykehus, kan ha tatt samme stoff som 20-åring som døde i natt.

DØDE PÅ FESTIVAL:  Natt til i dag døde en svensk mann i 20-årene, trolig av overdose, på årets Roskilde festival. Foto Carl Redhead / SCANPIX
DØDE PÅ FESTIVAL: Natt til i dag døde en svensk mann i 20-årene, trolig av overdose, på årets Roskilde festival. Foto Carl Redhead / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En svensk mann i 20-årene døde natt til mandag, trolig av en overdose, mens flere andre ble fraktet til sykehus i løpet av natten.

- Vi vet ennå ikke om det er sammenheng mellom dødsfallet og de andre tilfellene. Men vi har en mistanke om at det kan være forurensede stoffer i omløp på festivalen, sier Christina Bilde, pressetalskvinne for Roskilde-festivalen til NTB.

- Det betyr at folk ikke aner hva de inntar, legger hun til.

Forurenset narkotika Øyenvitner på festivalcampen forteller til Ekstrabladet.dk at den svenske 20-åringen som døde, nylig hadde tatt ecstasy da han kollapset.

- Han falt om i leiren. De prøvde å gjennopplive ham i 20 minutter. I dag fikk vi vite at han er død, sier Ulf Laursen til den danske avisa.

Han og danske venner holder til i noen av naboteltene og festet i natt sammen med avdøde.

- Dette blir jo vanvittig tett på, sier vitnet.

Ifølge en talsmann for Midt- og Vestsjællands Politi falt 20-åringen sammen med hjertestans i 01.30-tiden. Venner fikk varslet ambulanse, men det lyktes ikke å gjenopplive ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer