Frykter livsfarlig narko på Roskilde-festivalen

Flere hentet til sykehus, kan ha tatt samme stoff som 20-åring som døde i natt.

DØDE PÅ FESTIVAL:  Natt til i dag døde en svensk mann i 20-årene, trolig av overdose, på årets Roskilde festival. Foto Carl Redhead / SCANPIX
DØDE PÅ FESTIVAL: Natt til i dag døde en svensk mann i 20-årene, trolig av overdose, på årets Roskilde festival. Foto Carl Redhead / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk mann i 20-årene døde natt til mandag, trolig av en overdose, mens flere andre ble fraktet til sykehus i løpet av natten.

- Vi vet ennå ikke om det er sammenheng mellom dødsfallet og de andre tilfellene. Men vi har en mistanke om at det kan være forurensede stoffer i omløp på festivalen, sier Christina Bilde, pressetalskvinne for Roskilde-festivalen til NTB.

- Det betyr at folk ikke aner hva de inntar, legger hun til.

Forurenset narkotika Øyenvitner på festivalcampen forteller til Ekstrabladet.dk at den svenske 20-åringen som døde, nylig hadde tatt ecstasy da han kollapset.

- Han falt om i leiren. De prøvde å gjennopplive ham i 20 minutter. I dag fikk vi vite at han er død, sier Ulf Laursen til den danske avisa.

Han og danske venner holder til i noen av naboteltene og festet i natt sammen med avdøde.

- Dette blir jo vanvittig tett på, sier vitnet.

Ifølge en talsmann for Midt- og Vestsjællands Politi falt 20-åringen sammen med hjertestans i 01.30-tiden. Venner fikk varslet ambulanse, men det lyktes ikke å gjenopplive ham.

- Politiet advarer mot bruk av narkotiske stoffer, da det er stor risiko for at det er forurenset med diverse fyllstoffer. Etterforskningen i denne saken viser at det er snakk om et krystallignende pulver som skal løses opp i vann og drikkes, skriver politiet i en pressemelding.

Bilde oppfordrer alle til å kontakte helsepersonell dersom de føler seg dårlig.

- Politiet og festivalen fokuserer innsatsen, og det skjer ved at vi har oppsøkende grupper som sjekker at folk har det bra, sier hun.

Festivalen ikke startet Mannen blir obdusert i løpet av mandag, og politiet håper de raskt kan få svar på hva dødsårsaken er.

Det er andre år på rad at en person mister livet på festivalen. I fjor omkom en tysk kvinne da hun falt ned fra et høyt tårn.

Musikkprogrammet på årets Roskilde-festival starter først torsdag 5. juli, men festivalleiren åpnet allerede i helga.

FLERE DØDE:  Det er andre år på rad at en person mister livet på festivalen. I fjor omkom en tysk kvinne da hun falt ned fra et høyt tårn. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FLERE DØDE: Det er andre år på rad at en person mister livet på festivalen. I fjor omkom en tysk kvinne da hun falt ned fra et høyt tårn. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer