Frykter lovlig Hells Angels

STAVANGER (Dagbladet): I 1993 murte Hells Angels igjen vinduene i sin bunkers på Jæren, og malte falske vinduer på bygget. - Bort med lurevinduene, få ordentlige vinduer på plass, krever Klepp kommune og domstolene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I åtte år har klubben kjempet mot sollyset utenfra, men tapt alle vindusslag både mot kommunen og i retten.

Nå vil Hells Angels rette seg etter samfunnets krav, mens det er kommunen som begynner å få kalde føtter:

- Hvis vinduene settes inn igjen, blir det vanskeligere å begrense brukstillatelsen på bygget. Det kan åpne for mer uønsket aktivitet, sier leder Helge Braut i teknisk styre i Klepp. I dag har nemlig Hells Angels bare lov til å anvende lokalene som verksted, fordi vinduene mangler. Offentlige myndigheter kan også lettere gå inn og kontrollere aktiviteten i et bygg som er ulovlig.

Ønsket dem bort

Hells Angels har nå engasjert et firma til å planlegge ombygging i samsvar med kommunens og rettens krav. Formelt forholdt Klepp kommune seg til bygningsloven da kravet om vinduer ble satt fram, men underhånden var ønsket om å bli kvitt Hells Angels et minst like viktig motiv.

Helge Braut i teknisk styre vil ikke si at kommunen møter seg sjøl i døra når Hells Angels nå ser ut til å ville følge samfunnets krav og dermed får enda sterkere fotfeste på Jæren.

Nabo til klubben

- Det er jo grenser for hvor mange feller vi kan sette ut for en klubb som er lovlige eiere av et bygg, påpeker Braut.

Han bor sjøl 300 meter fra klubbhuset, og kunne godt tenkt seg å være naboskapet foruten.

- Gjengen driver på mest i det skjulte, naboene merker ikke så mye. Men det sprer uhygge å ha klubben så tett innpå oss. Det er politiets oppgave å avdekke eventuell kriminell virksomhet, framholder Helge Braut.

Personer med tilknytning til Hells Angels-klubben på Jæren er i politiets søkelys for flere alvorlige forbrytelser, blant annet drap i Telemark og brutale ran i Rogaland.

DILEMMA: Leder Helge Braut i teknisk styre og nabo til Hells Angels (HA) på Klepp. I åtte år har HA kjempet for de falske vinduene i klubbhuset bak, men gir nå etter for kommunens og domstolenes krav.