Frykter Maria Amelie vil gjemme seg om hun løslates

Politiets utlendingsenhet mener det er reell fare for at Maria Amelie vil gå i skjul.

FRYKTER HUN VIL GJEMME SEG: Politiets utlendingsenhet mener det er en reell fare for at Maria Amelie vil gjemme seg om hun får gå fri. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
FRYKTER HUN VIL GJEMME SEG: Politiets utlendingsenhet mener det er en reell fare for at Maria Amelie vil gjemme seg om hun får gå fri. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter at Borgar lagmannsrett hadde avgjort at Maria Amelie kunne slippes fri fordi de mener det ikke er fare for unndragelse, besluttet Politiets utlendingsenhet (PU) å anke lagmannsrettens kjennelse og bedt om at fengslingen opprettholdes inntil saken er avgjort av Høyesterett.

Det betyr av Maria Amelie etter all synlighet blir sittende på Trandum ihvertfall til i morgen, da det er ventet at Høyesterett kommer med en endelig avgjørelse.

Frykter hun vil gå i skjul - PU mottok i dag kjennelse fra Borgarting lagmannsrett som opphever fengslingen av Madina Salamova, også kjent som Maria Amelie. Lagmannsretten fastslår at det er fare for unndragelse, men legger til grunn at meldeplikt hos politiet er tilstrekkelig for å sikre retur, skrev PU i en pressemelding tidligere i dag.

PU har tidligere fått medhold av Oslo tingrett om at fengsling er nødvendig, og PU mener det fortsatt er kvalifisert fare for unndragelse, og at hun derfor bør fengsles.

- Det handler mye om hvilket sted hun skal være på inntil hun blir sendt ut av landet. Vi mener det er en reell fare for at hun kan gå i skjul dersom hun slippes fri. Vi ønsker jo å sikre gjennomføring av uttransportering, og da er det best at hun sitter på Trandum, sier informasjonssjef Roar Hanssen i PU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer