SLØVE KANINER:  Et oppsiktsvekkende vitnemål foran den amerikanske delstaten Utahs senat, har skapt mange reaksjoner i USA. En statlig agent advarte mot lovforslaget som vil legalisere bruk  marihuana av medisinske årsaker. Et av argumentene mot legaliseringen som senatsmedlemmene hørte, var at lovforslaget ville føre til marihuana-avhengige kaniner. Foto: AFP Photo / Stephane De Sakutin
SLØVE KANINER: Et oppsiktsvekkende vitnemål foran den amerikanske delstaten Utahs senat, har skapt mange reaksjoner i USA. En statlig agent advarte mot lovforslaget som vil legalisere bruk marihuana av medisinske årsaker. Et av argumentene mot legaliseringen som senatsmedlemmene hørte, var at lovforslaget ville føre til marihuana-avhengige kaniner. Foto: AFP Photo / Stephane De SakutinVis mer

Frykter marihuana-avhengige kaniner i Utah

Legaliserings-forslag møtt med oppsiktsvekkende advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Delstaten Utah i USA har foreslått å legalisere marihuana til medisinsk bruk. Forslaget er nå til høring i delstats-senatet.

En av konsekvensene ved legaliseringen senatet nå har blitt advart mot, er sløve marihuana-avhengige kaniner.

En agent tilknyttet det statlige anti-narkotikabyrået DEA (Drug Enforcement Administration), kom med den oppsiktsvekkende advarselen i forrige uke, ifølge The Washington Post.

Sløve kaniner Agenten fryktet at hvis skogsdyr som kaniner først skulle utvikle en forkjærlighet for den narkotiske planteveksten, ville det gjøre dem sløve og som følge av det miste sine naturlige instinkter.

Han fortalte spesifikt om en episode der han kom over kanin som ifølge han selv var under påvirkning av mariuhana.

- Én av dem nektet å forlate oss. Vi fjernet all marihuanaen rundt kaninen, men dens naturlige instinkter som burde ha fått ham til å løpe, var av en eller annen grunn borte, hevdet agenten overfor senatet, ifølge den amerikanske avisa.

Han la også til følgende i sitt vitnemål:

- Jeg forholder meg til fakta. Jeg forholder meg til vitenskapen.

Miljømessige utfordringer DEA-agenten, som til daglig jobber med å finne og ødelegge marihuana-planter i Utah, snakket også om de miljømessige konsekvensene ved å dyrke marihuana.

- Jeg har sett hele åssider som har vært utsatt for plantemidler, farlige kjemikalier, avskoging og erosjon. Følgende for floraen, dyrelivet og vannet er fremdeles ukjent, vitnet agenten.

Britiske The Guardian skriver at agenten ikke sa noe om hvordan marihuana-avlinger eventuelt ville gjøre mer skade på dyre- og plantelivet ute i naturen enn tradisjonelle avlinger med for eksempel korn og hvete som Utah gror mye av.

De skriver også at han heller ikke presenterte forskningen som han mente skulle underbygge påstandene hans.