Shell om palmeoljekritikken:

Frykter mer avskoging hvis de slutter å kjøpe palmeolje

- Da blir det enklere og billigere å produsere palmeolje som det ikke stilles strenge krav til og som fører til avskoging.

SVARER: Esso svarer på kritikken fra Regnskogfondet. Foto: Marcos Brindicci / Reuters / NTB Scanpix
SVARER: Esso svarer på kritikken fra Regnskogfondet. Foto: Marcos Brindicci / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sigrid Louise Philippart i St1 Norge, som driver Shell-stasjonene under lisens, svarer på kritikken rundt selskapets bruk av palmeolje i sitt biodrivstoff. Les den opprinnelige saken her.

- Hva tenker Shell/St1 om påvirkningen innkjøp av sertifisert bærekraftig palmeolje har på etterspørselen, og dermed økt kjøp/salg av ikke-sertifisert palmeolje som et resultat av dette – slik Regnskogfondet hevder?

- Her tenker vi i St1 motsatt. St1 er Nord-Europas største innkjøper av biodrivstoff, og når vi stiller så stenge krav til råstoffet vi bruker med tanke på sertifisering og sporbarhet, mener vi at vi bidrar til at andelen bærekraftig biodrivstoff øker. Dette gjelder også den andelen vi tidvis blander inn av sertifisert og sporbar palmeolje.

- Biodrivstoff fra palme, på lik linje med biodrivstoff fra andre råstoff, er ett av flere alternativer til fossilt drivstoff som gir ønsket klimaeffekt – så lenge det er sertifisert og sporbart. Vi mener at diskusjonen i større grad bør rettes mot bærekraftig produksjon og faktiske klimagassutslipp, heller enn råstoff. Man kan lage bra og dårlig biodrivstoff ut fra et klimaperspektiv av de fleste typer råstoff. Så lenge bærekraftig produksjon er mulig, bør man ikke kutte ut mulige virkemidler til å erstatte fossilt drivstoff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer