Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter metanolsprit på utesteder

I dag ble en 74-åring siktet for å ha solgt metanolsprit. Det ble funnet metanolsprit helt over på Absolut-flasker i mannens leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er livredde for at spriten kan ha blitt solgt til utesteder. Det er noe av det vi frykter mest, sier politiadvokat Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Den 74-årige oslomannen er siktet for betydelig legemsbeskadigelse og fikk i dag fire uker i varetekt i Oslo forhørsrett.

Tidligere i dag ble det kjent at politiet hadde funnet metanolsprit i leiligheten til mannen på Frogner. Den dødelige spriten var helt over på vodkaflasker.

Politiet frykter at det kan ha kommet et nytt parti med metanolholdig sprit, og leter nå for å finne ut hvor spriten stammer fra.

- Vi frykter at det er mer i omløp av denne spriten, folk må være meget forsiktige, sier politiinspektør Mette Haldorsen til Dagbladet.no.

74-åringen, som er minstepensjonist, ble pågrepet i sin leilighet ved 20-tida i går kveld. En 60 år gammel mann fra Oslos østkant ligger i respirator etter å ha drukket metanolholdig sprit.

60-åringen er ikke tidligere registrert hos politiet. 74-åringen er dømt for spritsmugling en rekke ganger.

<B>METANOL PÅ AVVEIE:</B> Også i 1996 ble det funnet metanol på Absolutflasker. Den gang måtte Vinmonopolet stoppe salget av vodkaen.