Frykter militærjuntaen slår til mot nonnene

20 000 i ny demonstrasjon i Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker tok til gatene i Rangoon søndag i en ny demonstrasjon mot militærregimet i Burma. Opposisjonen frykter at de militære vil slå til snart.

Protestmarsjen startet ved den forgylte Shwedagon-pagoden, og stadig flere sluttet seg til mens demonstrasjonstoget snirklet seg gjennom de regntunge sentrumsgatene i Rangoon.

Ifølge øyenvitner deltok rundt 20.000 mennesker i demonstrasjonen, om lag halvparten av dem var buddhistmunker. Og for første gang deltok også nonner i marsjen, rundt 100 stykker. Protesten skal være den største i landet på nær 20 år.

Tilskuere applauderte da demonstrasjonstoget passerte dem, og barbeinte munker ble tilbudt vann, blomster og balsam til de såre føttene.

- Vi vil ha nasjonal forsoning, vi vil ha dialog med militæret, vi vil ha frihet for Aung San Suu Kyi og andre politiske fanger, ropte en av arrangørene i en mikrofon.Meget spent Daglig leder Inger Lise Husøy i Den norske Burmakomité sier til NTB at situasjonen i landet er alvorlig og spent. Hun baserer disse vurderingene på kontakter som komiteen har med kilder i landet.

Mange frykter at de militære kan komme til å slå til mandag, da det er varslet en større demonstrasjon enn søndagens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer