Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter mindre penger til aidsforskning

Pengemangel og økt oppmerksomhet omkring andre sykdommer svekker interessen for hiv og aids.

AIDS-FOREBYGGENDE: Kondomer deles ut i byen Abidjan. Foto: AFP PHOTO/SIA KAMBOU/Scanpix
AIDS-FOREBYGGENDE: Kondomer deles ut i byen Abidjan. Foto: AFP PHOTO/SIA KAMBOU/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Pengemangel og økt oppmerksomhet omkring andre sykdommer svekker interessen for hiv og aids. Det kan føre til at aidsforskerne får mindre penger å rutte med, advarer fagfolk.

De er ekstra bekymret fordi pengemangelen melder seg samtidig som det kommer tegn til at det kan være mulig å utvikle en vaksine mot aids. Det er første gang i løpet av den 25 år lange kampen mot immunsviktsykdommen at et slikt gjennombrudd virker realistisk.

Ledere for kampen mot aids sa på et vitenskapelig møte i Paris mandag at det er svært viktig at pengestrømmen holdes ved like, til tross for finanskrisen.

- Jeg er svært bekymret for at denne krisen presser aids ut av dagsordenen, sa Dr. Peter Piot.

Piot, som er tidligere leder for FNs aidsorganisasjon UNAIDS, pekte på at når store summer går til å redde kriserammede banker og forsikringsselskaper, må pengene hentes ett eller annet sted. Og det er fare for at en del av pengene blir tatt fra kampen mot aids, sa han.

I tillegg har andre sykdommer som svineinfluensaen ført til at hiv og aids får mindre omtale i mediene. Denne utviklingen rammer også kampen mot sykdommer som malaria og tuberkulose, ble det sagt mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling