Frykter mordbrann i Sverige

Noen har forsøkt å sette fyr på hotellet to steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt over klokka ett i natt ble gjestene på Scandic Grand Central Hotel i Gävle vekket av at det ble banket på dørene og at folk skrek i gangene. 143 gjester ble evakuert, og kort tid senere hadde flammene fått godt tak i nattklubben som ligger ved siden av hotellet, skriver Expressen.

To branntilløp

En egen kommusjon er allerede satt sammen for å etterforske brannen. Svensk politi tror at en ildspåsetter står bak.

- Mistanken baserer seg blant annet på at flere alarmer ble utløst før brannen begynte, blant annet innbruddsalarmen, sier Ulf Grape i politiet.

Forrige natt var det også branntilløp på hotellet. Da hadde noen helt brannfarlig væske fire steder langs baren. Branntilløpet skjedde litt over klokka ett, akkurat som brannen som brøt ut i natt.

- Det er høyest trolig at det finnes en sammenheng mellom de to brannene. Vi tror brannene er påtent, sier Grape. Brannen kalles mordbrann fordi den eller de som har stått bak, nesten har drept flere mennesker.

Pirre Persson overtok nattklubben for to uker siden. Han sier til avisa at situasjonen er fryktelig.

- Det må være noen som ikke liker det vi gjør, sier han.

Hotellet kan rase sammen

- Jeg lå og sov og våknet med et rykk av at det banket på døra, sier en gjest til den svenske avisa.

I morgentimene tirsdag sto tre fjerdedeler av kvartalet i full fyr. Brannen i restauranten og nattklubbenv var slukket, men flammene hadde allerede spredt seg. Minst seks brannstasjoner deltok i slukkingen.

Tidlig på formiddagen begynte mannskapene å frykte at hotellet er tapt. Vindretningen gjorde det umulig å slukke flammene.

- Det er stor risiko for at hele hotellet blir ødelagt, sier pressesjef Erik Lindström hos redningstjenesten.

- Risikoen for ras er stor. Redningsarbeidet skjer fra utsiden.

Alle gjestene kom seg ut av hotellet i natt uten skader, men en politimann som hjalp til under evakueringen, ble ført til legevakta med røykskader.