Frykter morderen er om bord

Svensk politi har pågrepet en 25 år gammel mann etter at en 34 år gammel kvinne ble drept på finlandsbåten i dag. Akkurat nå er ferja på vei til Åbo i Finland med tusen passasjerer. Politiet frykter at en av dem er drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full alarm da en 34 år gammel finsk kvinne ble funnet drept i en korridor på finlandsbåten Viking Isabella rundt klokka tre i natt. Liket ble funnet på andre dekk, lang nede i ferja. Politiet fikk meldingen klokka 04.53.

Klokka sju i dag tidlig la ferja til havn ved Stadsgårdskaia i Stockholm, der den ble møtt av store politistyrker. De begynte umiddelbart arbeidet med å identifisere de 500 menneskene som skulle av ferja, før den satte kurs for Finland.

Mistenkt for drap

Politiet fortalte raskt at de var på jakt etter to blonde menn og en mørkhåret mann, alle i 20-årene. En 25 år gammel finsk mann ble ført ut av ferja, og tatt med til politistasjonen i Stockholm med status som vitne.

Noen timer seinere var statusen endret.

- Han er mistenkt for drap, sier pressetalsmann Mats Nylén hos Stockholmspolitiet.

Men politiet har ikke stanset jakten på drapsmannen eller drapsmennene. Flere politifolk og kriminalteknikere gikk om bord på ferja og skal være med videre til Finland. Det er rundt tusen passasjerer om bord.

- Vi søker trolig etter minst en person til, sier Nylén.

Bistand

Ferja kommer fram til Åbo ved 22.30-tida i kveld. Da kan politi om bord i ferja få bistand av finsk politi til å fotografere og eventuelt pågripe personer som passer beskrivelsene politiet har fått fra vitner. Politiet skal allerede vite i hvilken lugar de angivelige gjerningspersonene bodde.

Politiet vil ikke opplyse hvordan kvinnen ble drept. Det kommer motstridende meldinger om hvorvidt hun er skutt eller slått ihjel.

Kilder: Expressen, Aftonbladet, TV4, SVT, TT

DREPT OM BORD: Natt til tirsdag ble en 34 år gammel kvinne funnet død på båten og politiet tror at hun ble drept av en av passasjerene om bord.
KONTROLL: Et stort politioppbud kontrollerte samtlige passasjerer på finlandsbåten M/S Isabella da den ankom Stockholm tirsdag morgen.