Frykter morderen går løs

Politiets trippel-drapsetterforskere får nå flengende og massiv kritikk. Alle andre parter i saken frykter at den kaldblodige trippelmorderen fortsatt går løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter snart tre måneders etterforskning og over 120 avhør er politiet nå presset fra alle kanter. De får hard kritikk fra den nærmeste familie, forsvarere og lokalbefolkningen på Sørumsand.

Ordfører Ivar Egeberg sier det de fleste i Sørum tenker:

- Det er en stigende usikkerhet for at politiet ikke har tatt drapsmannen. Vi var sikrere for bare en måned siden.

Familie-refs

Også Orderud- og Kirkemo-familien tror det samme.

Dagbladet vet at Per Orderuds nærmeste slekt og venner mener at odelsgutten ikke kan ha drept søsteren og foreldrene.

Også Bodil Kirkemo, mor til Kristin og Veronica, er overbevist om at politiet har unnlatt å etterforske bredt:

- Det er utrolig at politiet kan gjemme unna avhøret med den 180-ansatte kvinnen. På meg virker det som etterforskerne ikke har fått avhøret til å stemme med sitt forutinntatte bilde. Politiet har med en utenforstående drapsmann å gjøre. Likevel fortsetter de å terpe på hva som skjedde i juleselskapet.

Forsvarer-refs

Cato Schiøtz, som forsvarer Per Orderud, er overrasket og skuffet over politiet:

- De har i ukesvis terpet på en påstått våpenoverlevering ved juletider - et halvt år før drapene. Det må da være mange ganger viktigere å etterforske 180-samtalen, som fant sted én uke før skuddene falt. For meg er denne samtalen helt avgjørende.

Frode Sulland, som forsvarer Veronica Orderud, er enig:

- Jeg har hele tida vært bekymret for politiets manglende interesse for å se i andre retninger. Jeg har nå bedt om å få innsyn i det hemmeligstemplede avhøret med den 180-ansatte kvinnen, og vil etterprøve om politiet har gjort godt nok arbeid. For meg står telefonsamtalen helt sentralt. Vitneprovet fra kvinnen er oppsiktsvekkende, fordi det indikerer et planlagt drap.

Politiet har nå informert Sulland om at det kan bli vanskelig å finne ut hvor samtalen ble ringt inn fra.

- At politiet jobber med dette , forteller meg at de tidligere ikke har gitt samtalen høy prioritet. Vitnet ble tross alt avhørt 27. mai.

Ingen etterlysninger

- Politiet synes å ha bestemt seg for hvem som sto bak. Det gjør meg meget betenkt, sier Steinar Wiik Sørvik, som forsvarer Lars Grønnerød.

Kristin Kirkemos forsvarer, Tor Kjærvik, mener at drapsetterforskerne bør forfølge den mystiske 180-samtalen:

- Det er for eksempel underlig at man verken har etterlyst kjøretøy eller vitner.

  • Politiadvokat Bjørn Arne Tronier sier til Dagbladet at han lytter til kritikken, men ikke ønsker å kommentere detaljer i etterforskningen.