Frykter muslimsk jødehat i Norge

Halvparten av den muslimske befolkningen i Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger, ifølge ny rapport. Forstander Ervin Kohn frykter at problemet er like stort i Norge.

TRIST: Forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn sier det er trist men ikke overraskende at muslimer i en rekke europeiske land sier at jøder ikke er til å stole på. Foto: Hampus Lundgren
TRIST: Forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn sier det er trist men ikke overraskende at muslimer i en rekke europeiske land sier at jøder ikke er til å stole på. Foto: Hampus Lundgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En rapport fra Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy viser at europeiske muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest, skriver Klassekampen.

Rapporten viser blant annet til en studie fra 2013 der kristne og muslimer i en rekke europeiske land blir spurt om jøder er til å stole på. 64,1 prosent av muslimene i Østerrike svarer nei.

Til sammenligning mener 10,7 prosent av Østerrikes kristne det samme. I Frankrike mener 43,4 prosent av muslimene at jøder ikke er til å stole på - mot 7,1 prosent blant franske kristne.

Trist - Det er trist, men dessverre ikke sjokkerende, sier forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn til avisa.

I 2012 ble det gjort en undersøkelse som avdekket at 12 prosent av befolkningen i Norge befolkningen har sterke fordommer mot jøder. Men det er aldri undersøkt om norske muslimer er særlig antisemittiske. Kohn mener myndighetene bør finansiere en studie som tar for seg dette.

Må gå i seg selv - For at det muslimske miljøet i Norge skal ta tak i dette, bør de ha et godt faktagrunnlag. Det bør myndighetene bidra til, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer