Frykter muslimske voldsraid i Norge

Abid Q. Raja er oppriktig redd etter at PSTs side linket til tegning av profeten Muhammed som gris.

OPPRIKTIG REDD: Abid Q. Raja sier han og andre liberale muslimer skal gjøre det de kan, men han frykter tegningen av Muhammed som gris kan skape voldsomme reaksjoner. Foto: Tore Meek / Scanpix .
OPPRIKTIG REDD: Abid Q. Raja sier han og andre liberale muslimer skal gjøre det de kan, men han frykter tegningen av Muhammed som gris kan skape voldsomme reaksjoner. Foto: Tore Meek / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Abid Q. Raja har allerede mottatt telefoner fra muslimer som er dypt og inderlig forbannet og lei seg, etter at folk gjennom PSTs Facebook-sider kunne se profeten Mohammed tegnet som en gris mens han skrev i Koranen.  

- Navnet var skrevet på arabisk, og han skriver i Koranen. Selv som svært liberal muslim merker jeg at tegningen kjennes i hjertet, ryggmargen og sjelen, sier Raja til Dagbladet.  

Han mener det er en skandale at PST ikke forstår sprengkraften som ligger i tegningen, og er oppriktig redd for at tegningen kan utløse voldsraid både i Norge og Pakistan.  

- Jeg kjenner hvordan mekanismene i miljøet fungerer. Det ligger en voldsom sprengkraft i denne tegningen, sier en dypt opprørt Raja.  

- Og tenk når denne havner i Pakistan i ettermiddag. Denne tegningen legger opp til raske misforståelser, og vil bli brukt slik folk selv vil, advarer Raja, som i dag er nemndleder i Utlendingsnemnda.

Da Aftenposten publiserte de originale, mildere Muhammed-tegningene, ble det voldsomme protester i Pakistan. Folk ropte slagord og brant det norske flagget.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.