OPPRIKTIG REDD: Abid Q. Raja sier han og andre liberale muslimer skal gjøre det de kan, men han frykter tegningen av Muhammed som gris kan skape voldsomme reaksjoner. Foto: Tore Meek / Scanpix .
OPPRIKTIG REDD: Abid Q. Raja sier han og andre liberale muslimer skal gjøre det de kan, men han frykter tegningen av Muhammed som gris kan skape voldsomme reaksjoner. Foto: Tore Meek / Scanpix .Vis mer

Frykter muslimske voldsraid i Norge

Abid Q. Raja er oppriktig redd etter at PSTs side linket til tegning av profeten Muhammed som gris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Abid Q. Raja har allerede mottatt telefoner fra muslimer som er dypt og inderlig forbannet og lei seg, etter at folk gjennom PSTs Facebook-sider kunne se profeten Mohammed tegnet som en gris mens han skrev i Koranen.  

- Navnet var skrevet på arabisk, og han skriver i Koranen. Selv som svært liberal muslim merker jeg at tegningen kjennes i hjertet, ryggmargen og sjelen, sier Raja til Dagbladet.  

Han mener det er en skandale at PST ikke forstår sprengkraften som ligger i tegningen, og er oppriktig redd for at tegningen kan utløse voldsraid både i Norge og Pakistan.  

- Jeg kjenner hvordan mekanismene i miljøet fungerer. Det ligger en voldsom sprengkraft i denne tegningen, sier en dypt opprørt Raja.  

- Og tenk når denne havner i Pakistan i ettermiddag. Denne tegningen legger opp til raske misforståelser, og vil bli brukt slik folk selv vil, advarer Raja, som i dag er nemndleder i Utlendingsnemnda.

Da Aftenposten publiserte de originale, mildere Muhammed-tegningene, ble det voldsomme protester i Pakistan. Folk ropte slagord og brant det norske flagget.  

Ekstremister
Han oppfordrer på det sterkeste PST-ledelsen og justisminister Knut Storberget om å legge seg flate, og beklage at tegningen har vært tilgjengelig gjennom PSTs sider.

- Hvis sidene deres er blitt misbrukt burde det være lett å legge seg flat. Men jeg frykter at de aksepterte at tegningen lå der, som et ledd i en aksjon for å røyke ut ekstremister, sier Abid Q. Raja.

OPPRØRT: Abid Q. Raja sier denne tegningen rev ham i hjertet, ryggmargen og sjelen. Foto: Jon Terje H. Hansen
OPPRØRT: Abid Q. Raja sier denne tegningen rev ham i hjertet, ryggmargen og sjelen. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Han finner det svært underlig at PST ikke en gang har oversikt over hva som lenkes fra sine egne sider.

- De bør nå si to ting. For det første at dette ikke er noe de selv har laget, og så at dette ikke er noe de står inne for.

Mulla-frykt
Hvis ikke dette gjøres umiddelbart, er Raja oppriktig redd for konsekvensene. Han og andre liberale muslimer skal gjøre det de kan for å roe ned miljøet, men han sier vi nå ikke må være blåøyde og naive.

- Tenk når dette når de lukkede miljøene. Tenk når mullaene ser dette. De kommer til å rive av seg skjegget.

PST bruker selv siden aktivt. Likevel fikk linken til Muhammed-tegningene ligge. Det gjør Raja skeptisk.

- Man ser de er aktive på siden, men likevel valgte de å ikke fjerne denne. Det styrker mistanken om at de lot den være der. Det viser ekstremt dårlig dømmekraft. Derfor er det essensielt at man nå velger å rydde opp.

PST ønsker ikke å kommentere publiseringen utover det de har uttalt til Dagbladet.

— Vi fjerner alle innlegg som er upassende og bryter mot de reglene vi har laget for vår side på Facebook, sa informasjonssjef Trond Hugubakken til Dagbladet i går. Det er også satt opp et regelverk på siden.

BRANT DET NORSKE FLAGGET: Det ble store opptøyer i Pakistan da Aftenposten publiserte de opprinnelige Muhammed-tegningene. Foto: AFP/ARIF ALI
BRANT DET NORSKE FLAGGET: Det ble store opptøyer i Pakistan da Aftenposten publiserte de opprinnelige Muhammed-tegningene. Foto: AFP/ARIF ALI Vis mer